Gluténmentes répatorta

Szívem szerint zárójelbe tenném, hogy ez a répatorta gluténmentes, mert ez általában azt jelenti, hogy az eredetihez képest kompromisszumos a recept, ebben az esetben viszont ez csak egy kis bónusz. Ez az én személyes kedvenc répatorta receptem – nem túl édes, tele minden finomsággal, ízbombákkal. Én a ragacsos helyett a kissé morzsálódós tésztát jobban szeretem, és ez olyan. A fűszereket lehet duplázni is akár, ha valaki úgy jobban szereti, én inkább az enyhén, elegánsan megjelenő fűszerezés híve vagyok.

Gluténmentes répatorta

Gluténmentes répatorta

Adag

8

adag
Előkészítés

30

perc
Sütés

35

perc
Hűtés

70

perc
Teljes elkészítési idő

2

óra 

15

perc

Hozzávalók

  • A tortához:
  • 1,25 dl olvasztott kókuszzsír

  • 25 dkg mandulaliszt

  • 1 teáskanál só

  • 1 teáskanál sütőpor

  • ½ teáskanál szódabikarbóna

  • 1 kiskanál őrölt fahéj

  • 1 kiskanál őrölt gyömbér

  • ½ kiskanál őrölt szerecsendió

  • ½ kiskanál őrölt kardamom

  • 5 tojás

  • 20 dkg barna cukor

  • 1 evőkanál vaníliakivonat

  • 25 dkg durvára reszelt sárgarépa

  • 70 g cukrozatlan kókuszreszelék

  • 80 g durvára vágott dió

  • A krémhez:
  • 22,5 dkg natúr krémsajt

  • 12 dkg puha vaj

  • 10 dkg porcukor

  • 80 g görög joghurt

  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés

  • A sütőt 175 fokra előmelegítjük. 2 db 20 cm átmérőjű kapcsos forma alját kibéleljük sütőpapírral.
  • A fűszereket, a sót és a sütőport összekeverjük a liszttel.
  • Robotgépben felverjük a tojásokat a cukorral, amíg legalább háromszorosára habosodik és kifehéredik a tojás. Ez fontos, hogy könnyű legyen a tésztánk. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot is.
  • A reszelt répát alaposan kinyomkodjuk, majd összekeverjük a kókuszreszelékkel, dióval, mazsolával és az olajjal.
  • A robotgépet alacsony fokozatra állítjuk, és váltakozva a tojáshabhoz adjuk a lisztes és a répás keveréket.
  • A masszát 2 kapcsos sütőforma között egyenlően elosztjuk és 35 perc alatt készre sütjük. 10 percig hagyjuk a formában hűlni, majd óvatosan kivesszük a formából és rácson teljesen kihűtjük a tortalapokat.
  • A krémhez a hozzávalókat habosra keverjük: először a vajat a krémsajttal, majd hozzáadjuk a porcukrot, végül a többi hozzávalót is. 10 percre behűtjük, majd megtöltjük és bevonjuk vele a tortát. Szeletelés előtt legalább egy órára a hűtőbe tesszük.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Ebédötletek

Rizskoch szilvával

Rizskoch szilvával

Klasszikus rizskoch vagy rizsfelfújt alaprecept, amit ősszel naná, hogy egy édes szilvaraguval kell nyakon önteni.

Extra paradicsomos tészta

Extra paradicsomos tészta

Duplán paradicsomos tészta, némi szardellával és kapribogyóval bolondítva – igazi nyári fogás, amihez már csak egy nagy csokor bazsalikom kell, semmi más.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes