Mogyoróvajas öntet

A legjobb salátaönteteket általában a szinte üres magvajas, mézes vagy éppen mustáros üvegekben szoktam kikeverni – amikor épp annyi van csak benne, hogy kanállal már semmit sem tudok kiügyeskedni, mégis sajnálom kidobni a maradékot. Na, ilyenkor megy az üvegbe a többi hozzávaló, jól összerázom, és kész is az isteni, ízgazdag dresszing. Ez a mogyoróvajas öntet is éppen így született – ha sűrűbbre hagyod, szuper mártogatósnak is zöldségek mellé, ha pedig kicsit folyékonyabbra készíted, mehet egy jó salátára vagy tésztára.

Mogyoróvajas öntet

Mogyoróvajas öntet

Adag

2

dl
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

5

perc
Teljes elkészítési idő

10

perc

Hozzávalók

  • 125 g natúr mogyoróvaj

  • 2 evőkanál frissen facsart lime-lé

  • 2 evőkanál rizsecet

  • 1 evőkanál chiliszósz

  • 1 evőkanál pirított szezámolaj

  • 2 teáskanál juharszirup vagy méz

  • 4-6 evőkanál szűrt víz

Elkészítés

  • A hozzávalókat, a víz kivételével, egy befőttesüvegbe tesszük és jól összerázzuk. Ha kell, kanállal is átkeverjük, hogy sima állagot kapjunk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy elérjük a megfelelő sűrűséget. Ha mártogatósnak használjuk, így tökéletes, ha pedig salátaöntetként, akkor lehet egy kicsit folyékonyabb, hogy kellőképpen bevonja a zöldségeket.

Tipp:

  • Ha már épp csak annyi mogyoróvaj van az üvegben, amennyi az öntethez szükséges, a keveréshez használjuk az üveget, így minden cseppet hasznosítani tudunk.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Ázsiai újhagymás palacsinta

Ázsiai újhagymás palacsinta

Ázsiai újhagymás palacsinta, ami sokkal inkább lepény – van egy-két trükkje, de egyébként nagyon könnyen elkészíthető, és más zöldséggel is klasszul működik.

Azonnal puha mézeskalács

Puha mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács recept, ami sütés után azonnal fogyasztható. Sokat csináljatok belőle, mert nagyon eteti magát!

Bajor sörperec

Bajor sörperec

Kis pepecseléssel jár, de pont a fényes máz adja a bajor sörperec lényegét, a tésztából pedig még perecgolyót is lehet készíteni.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes