Kecskesajtos céklakrém dióval

Különböző zöldségkrémekkel sok változatosságot – na meg rengeteg zöldséget – tudunk az asztalra varázsolni, főleg, ha bevetünk pár izgalmas alapanyagot és fűszert. A céklát mindenképpen érdemes sütőben megsütni, sokkal édesebb és finomabb lesz, mint főzve, ami csodásan passzol majd a tetejére szórt karamellizált dióhoz és kecskesajthoz. Látványra sem utolsó fogás, így szerintem tökéletes előétel baráti partikra vagy az ünnepi asztalra is.

Kecskesajtos céklakrém dióval

Kecskesajtos céklakrém dióval

Adag

4

adag
Sütés

1

óra 

30

perc
Elkészítés

20

perc
Teljes elkészítési idő

1

óra 

50

perc

Hozzávalók

  • 6 közepes cékla

  • ½ teáskanál zaatar fűszerkeverék

  • ¼ teáskanál őrölt chili

  • ½ gerezd fokhagyma finomra reszelve

  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj

  • 1 evőkanál méz

  • 1 teáskanál só

  • 15 dkg kecskesajt

  • 1,5 dl görög joghurt

  • A karamellizált dióhoz:
  • 5 dkg dió

  • 1 teáskanál cukor

  • A tálaláshoz:
  • pita

Elkészítés

  • A céklákat megmossuk, héjastól alufóliába csomagoljuk, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg teljesen megpuhulnak.
  • Meghámozzuk a céklát, gerezdekre vágjuk és késes aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket és a finomra reszelt fokhagymát is. Mézzel, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a kecskesajtot is. Simára turmixoljuk, és annyi görög joghurttal kikeverjük, hogy a kívánt állagot kapjuk.
  • A diót egy serpenyőben kissé megpirítjuk, majd megszórjuk a cukorral és addig pirítjuk tovább, amíg a cukor karamellizálódik. Durvára aprítjuk, és megszórjuk vele a céklakrémet. Pirított pitával kínáljuk.

Tipp:

  • Kecskesajt helyett fetával is elkészítheted a céklakrémet.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Ezt a receptet már a TV Paprikán is láthattad!

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Glutén és laktózmentes mézeskalács

Mentes mézeskalács

Glutén és laktózmentes mézeskalács, ami annyira finom, hogy felveszi a versenyt az eredetivel. Sőt, lehet, hogy még meg is előzi.

Ropogós parmezános burgonya

Ropogós parmezános burgonya

Fantasztikusan finom köret, ami egy salátával főételnek is bőven megteszi, sőt, a ropogós burgonya mártogatóssal partifalatnak, sörkorcsolyának is szuper.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes