Házi szendvicskenyér

Mindenféle adaléktól mentes házi szendvicskenyér vékony héjjal, puha béllel. A kelesztési időn kívül nagyon gyorsan elkészül – 20 perc bedagasztani a tésztát, és 25 perc alatt meg is sül. Egyáltalán nem kalácsszerű, nem édes, hanem olyan mint az igazi szendvicskenyér – mert az.

Házi szendvicskenyér

Házi szendvicskenyér

Adag

1

darab
Előkészítés

20

perc
Sütés

25

perc
Kelesztés

4

óra 
Teljes elkészítési idő

4

óra 

45

perc

Hozzávalók

  • 50 g cukor

  • 10 g só

  • 7 g porélesztő

  • 50 ml tej

  • 100 ml langyos víz

  • 375 g kenyérliszt

  • 85 g hideg vaj

Elkészítés

  • A langyos vízben feloldjuk a cukrot, a sót és a porélesztőt, majd félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
  • A robotgép táljába mérjük a lisztet, hozzáadjuk a tejet és az élesztős keveréket. Elkezdjük a tésztát dagasztani, majd beledolgozzuk a kis darabokra vágott vajat is. Addig dagasztjuk, amíg ruganyos tésztát kapunk és a tészta elválik a tál szélétől.
  • Letakarjuk, és huzatmentes helyen 2-3 órát kelesztjük, vagy betehetjük éjszakára a hűtőbe is.
  • Kiborítjuk a tésztát egy lisztezett felületre, kinyomkodjuk belőle a levegőt és 1/2 cm vastag téglalapot nyújtunk belőle. Keresztben három egyforma részre osztjuk, és ezeket a rövidebbik oldaluktól kezdve feltekerjük.
  • A tekercseket egy sütőpapírral kibélelt szögletes kenyérformába tesszük. Lefóliázzuk és 1 órát kelesztjük.
  • 190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, kiborítjuk és megkenjük olvasztott vajjal. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Azonnal puha mézeskalács

Puha mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács recept, ami sütés után azonnal fogyasztható. Sokat csináljatok belőle, mert nagyon eteti magát!

Fetás-spenótos rétesbatyuk

Fetás-spenótos rétesbatyu

Ropogós rétesbatyuk feta sajttal és friss spenóttal töltve – tökéletes gyors vacsinak, vendégváró falatoknak, sőt, akár az uzsonnás dobozba is.

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Nem múlhat el tavasz medvehagymával bolondított juhtúrós pogácsa nélkül – szuper párost alkotnak, de sima túróval is nagyon finom lesz!

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes