Tavaszi ételek
A tavasz az egyik kedvenc időszakom, hiszen a fákkal együtt a piacok is kizöldülnek végre a hosszú tél után, úgyhogy ilyenkor a hangsúly a friss zöldségekre és persze a húsvéti menü tervezgetésére helyeződik át nálam is. Itt az ideje a tavaszi ételeknek, azaz hogy rengeteg spárga, medvehagyma, snidling, újhagyma kerüljön az asztalra, minél több formában. A kedvenc húsvéti sonkám és répatortám receptjét is megosztom, és természetesen bevált babka, illetve foszlós kalács nélkül sem marad senki.
Krémes túrótorta
Sütés nélküli krémes túrótorta, ami most sárgabaracklekvárral és mandulás piskótával készült, de ezeket bátran lehet variálni.
Babka medvehagymás pesztóval
A népszerű babka sós változatban medvehagymapesztóval és húsvéti sonkával töltve – elég jól hangzik, ugye?
Rizs bowl zöldségekkel
Villámgyors maradékmentő ebéd – elég mindent a tálba dobálni, meglocsolni egy öntettel, ami feldobja, és kész is a bowl!
Vega töltött karalábé
A töltött karalábét ilyenkor kell kipróbálni, mert isteni, jól variálható zöldség, viszont akkor a legjobb, amikor zsenge és édes.
Eton mess balzsamos eperrel
Eton mess egy kis balzsamecetes csavarral, ami viszont óriásit dob ezen a pofonegyszerű recepten.
Spárgás vichyssoise
A selymes francia póréhagymás burgonyakrémlevest csodásan kiegészíti a spárga, úgyhogy érdemes kihasználni a rövid szezont.
Fűszeres csirkenyárs sültzöldség-salátával
Itt igazából a köret a főszereplő, a sültzöldség-saláta magában is szuper főétel, de azért dobtunk mellé egy jó fűszeres csirkenyársat is.
Linguine spenótpesztóval és zöldborsóval
A pesztó szuper találmány, bármiből lehet és bármi lehet, csak a fantázia szab határt neki – ezúttal spenótból készült tésztaszósz gyanánt.
Zöldborsófőzelék rántott hallal
Zöldborsófőzelék alaprecept húzós rántás nélkül, extrazöld verzióban, sok petrezselyemmel – és pár tippel, hogyan variálhatjátok még tovább.
Spárgatempura korianderes mártogatóssal
Ha kicsit egészségesebb nasira vágyunk tévézéshez, ezt a spárgatempurát érdemes kipróbálni – és más zöldséggel is működik!
Gluténmentes répatorta
A mandulaliszt miatt gluténmentes ez a répatorta, de ez csak a bónusz – a tészta nem ragacsos és nem túl édes, és a krémsajtos krém pedig korona a tetején.
Zöld saksuka
Szuperzöld tavaszi saksuka-variáció – ha szeretnétek feldobni kicsit a reggeliteket, dobjátok be ezt a receptet!
Tavaszi ételek 1 találat
Tavaszi ételek
A tavasz az egyik kedvenc időszakom, hiszen a fákkal együtt a piacok is kizöldülnek végre a hosszú tél után, úgyhogy ilyenkor a hangsúly a friss zöldségekre, és persze a húsvéti menü tervezgetésére helyeződik át nálam is. Itt az ideje, hogy rengeteg spárga, medvehagyma, snidling, újhagyma kerüljön az asztalra, minél több formában. A kedvenc húsvéti sonkám és répatortám receptjét is megosztom, és természetesen bevált babka, illetve foszlós kalács nélkül sem marad senki.
Sült káposzta fűszeres morzsával
Húsmentes napokra tökéletes vega fogás ez a ropogós morzsával borított sült káposzta, ami mellé még fűszeres tejföl is jár.
Céklasaláta sertésszűzzel és tormakrémmel
Szaftos sertésszűz mézes, balzsamecetes salátával és egy izgalmas tormakrémmel, ami csodásan passzol a céklához.
Gombás ravioli krémes sajtszószban
Ha egy laktató, de nagyon gyors vacsorát szeretnétek összedobni, ez a gombás ravioli pont alkalmas erre – a lelke a könnyű sajtszósz.
Spárgás taco lazaccal és epres salsával
A tacót a pirított lazacon és sült spárgán kívül sok izgalmas elem, például pácolt lilahagyma, fűszeres sajtszósz és epres salsa teszik különlegessé.