Ne aggódj, ha elsőre megtippelni sem mernéd, hogy néz ki a tarlórépa, én is hasonlóan voltam vele, de szerencsére nemrég belefutottam az őszi piacon, így megismerkedtem vele, és rögtön barátságot is kötöttünk. Régen nagyon népszerű zöldség volt, kicsit más az íze és a formája, mint a sima sárgarépának, minden szempontból inkább a retekhez hasonlít, de a lényeg, hogy nagyon sok ételhez felhasználható, és szuper savanyúságot lehet belőle varázsolni.
Savanyított tarlórépa
Adag
1
literes üvegPihentetés
1
hétTeljes elkészítési idő (pihentetés nélkül)
25
percHozzávalók
1 kg tarlórépa
50 dkg sárgarépa
- A savanyítóléhez:
3 dl liter víz
3 dl ecet
1 dkg só
4 babérlevél
½ evőkanál koriandermag
½ evőkanál mustármag
1 teáskanál zöldbors
Elkészítés
- A sárgarépát és a tarlórépát egyforma, vékony csíkokra vágjuk és egy nagyobb befőttesüvegbe szorosan lerétegezzük.
- Egy közepes lábasban felforraljuk a vizet a fűszerekkel, az ecettel, sóval és a cukorral, majd ezt a befőttesüvegbe öntjük, leforrázzuk vele a zöldségeket. Lezárjuk a befőttesüveget, és pár napig hagyjuk állni a savanyúságot mielőtt fogyasztjuk, de az az igazi, ha egy hetet áll.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora
Ezt a receptet már a TV Paprikán is láthattad!