A tojássaláta mindenhogy finom, talán az az egyetlen fontos mozzanat a készítésekor, hogy a majonézt megfelelően lazítsuk, hogy ne legyen túl nehéz. Ebben a receptben erről a görög joghurt gondoskodik, a fűszerek pedig még egy kicsit izgalmasabbá is teszik a végeredményt.
Kurkumás tojássaláta
Adag
4
adagElőkészítés
15
percFőzés
8
percTeljes elkészítési idő
23
percHozzávalók
8 db főtt tojás
1 teáskanál egész római kömény
½ teáskanál só
1 teáskanál őrölt kurkuma
½ teáskanál angol mustár (vagy dijoni)
1 evőkanál (házi) majonéz
1 evőkanál görög joghurt
Elkészítés
- A tojásokat 8-10 percig főzzük forrásban levő vízben, majd lehűtjük, megpucoljuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy keverőtálba tesszük, amíg teljesen kihűlnek.
- A római köményt egy kisebb serpenyőben illatozásik pirítjuk, majd mozsárban finomra őröljük. A sóval és a kurkumával a tojáshoz adjuk, és az egészet összekeverjük a mustárral, majonézzel és joghurttal is. Behűtjük és salátával, tavaszi zöldségekkel fogyasztjuk.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora