Brownie-pohárkrém

Ez a kávés brownie-pohárkrém szerintem jól passzol bármilyen eseményhez, de kifejezetten gondolok a házibulikra és a nem ültetett vacsorákra, ahol akár állva, beszélgetés közben is el lehet kanalazni egy ilyet. Kávé is van benne, még ébren is tart egy kicsit tovább. A brownie pedig mindenkinek a kedvence, miért ne csavarnánk még egyet rajta?

Brownie-pohárkrém

Brownie-pohárkrém

Adag

8

adag
Előkészítés

30

perc
Sütés

30

perc
Teljes elkészítési idő

1

óra 

Hozzávalók

  • A brownie-hoz (18×24 cm-es forma):
  • 15 dkg vaj

  • 8 dkg étcsokoládé

  • 20 dkg cukor

  • 2,5 dkg barna cukor

  • ½ tk só

  • 3 tojás

  • 5,5 dkg liszt

  • 5 dkg cukrozatlan kakaó

  • 1 teáskanál instant kávé

  • A krémhez:
  • 20 dkg tejcsokoládé

  • 2+2 dl habtejszín

  • A tálaláshoz:
  • 10 dkg pörkölt török mogyoró

  • 1 dl habtejszín

  • 1 teáskanál porcukor

Elkészítés

  • A brownie-hoz a vajat egy kis lábasban felolvasztjuk és mérsékelt lángon hagyjuk megbarnulni. Fontos, hogy ne égjen meg, ha mogyoróillata kezd lenni, azonnal húzzuk le a tűzről, és öntsük át egy tálba, hogy langyosra hűljön. A kis barna darabkákat a lábas aljáról mindenképpen keverjük az olvasztott vajhoz!
  • A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd a vajhoz keverjük, és együtt hűtjük langyosra. A lisztet összekeverjük a sóval, a kakaóval és az instant kávéval.
  • Robotgépbe tesszük a tojást és a kétféle cukrot, magas fokozaton 7-8 percig habosítjuk, amíg legalább kétszeresére nő a térfogata. Hozzáöntjük a lehűlt csokoládés vajat, alacsony fokozaton összekeverjük, majd elzárjuk a gépet. A lisztes keveréket spatulával a csokoládés masszához keverjük, majd az egészet a kivajazott, kilisztezett formába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 28-30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni mielőtt felszeletelnénk.
  • A csokikrémhez 2 dl tejszínt forráspontig hevítünk. A csokoládét apró darabokra törjük és egy keverőtálba tesszük. Ráöntjük a forró tejszínt, és addig kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A maradék tejszínből kemény habot verünk és behűtjük.
  • A tálaláshoz a porcukorral felverjük az 1 dl tejszínhabot.
  • Az összeállításhoz a brownie-t apró darabokra vágjuk. A tejszínhabot összeforgatjuk a csokikrémmel és poharakba rétegezzük a brownie-darabokkal. A tetejére tejszínhabot teszünk, és megszórjuk durvára darabolt török mogyoróval.

Recept videó

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Fetás-spenótos rétesbatyuk

Fetás-spenótos rétesbatyu

Ropogós rétesbatyuk feta sajttal és friss spenóttal töltve – tökéletes gyors vacsinak, vendégváró falatoknak, sőt, akár az uzsonnás dobozba is.

Datolyás keksz

Datolyás keksz

Pofonegyszerű, mégis nagyon ízgazdag datolyás keksz a puhább fajtából – 10 napig simán eláll, úgyhogy lehet rögtön dupla adaggal indítani.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes