Desszert, Gyerekbarát, Gyors

Almás, körtés sütemény

0 hozzászólás

Itt van az ösz, itt van az almás és a körtés receptek ideje. Ezeket a kis süteményeket reszelt almával és körtével készítettem, emiatt hosszan maradnak szaftosak, akár 2-3 nap múlva is olyan, mintha frissen sütöttem volna őket. Bármilyen kisebb sütőformában nagyon szépen mutatnak, de nekem külön tetszik, hogy ilyen mini kuglóf formákat találtam hozzájuk.

Almás, körtés sütemény

Adag

12

darab
Előkészítési idő

20

minutes
Sütési idő

40

minutes
Teljes idő

1

hour 

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt

  • 1 csomag sütőpor

  • ¼ kiskanál só

  • 25 dkg olvasztott vaj

  • 15 dkg barna cukor

  • 2 evőkanál méz vagy juharszirup

  • 4 tojás

  • 2 kisebb alma

  • 1 nagyobb körte

  • + 1 alma vagy körte a sütéshez

  • + 2-3 evőkanál cukor a sütéshez

Elkészítés

  • Egy kisebb almát vagy körtét vékonyan felszeletelünk és a szeleteket akkorára daraboljuk, hogy egy muffin forma aljába beférjenek.
  • A sütőformákba 1-1 teáskanál cukrot szórunk. Ráteszünk 4-5 kis szelet almát (vagy körtét, akár vegyesen), rákanalazzunk a sütemény tésztát a forma ¾ -éig. Minden formát így megtöltünk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  • Az almát és a körtét lereszeljük. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a reszelt almát és körtét, a cukrot és a mézet és a kissé felvert tojásokat. Alaposan összekeverjük.
  • Mielőtt kivesszük, megszúrjuk egy fogpiszkálóval és csak akkor vesszük ki a sütőből, ha nem tapad rá a tészta. Hagyjuk egy kicsit lehűlni, majd a formákból kivesszük és teljesen kihűlve fogyasztjuk.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*