Itt van az ősz, itt van az almás és a körtés receptek ideje. Ezeket a kis süteményeket reszelt almával és körtével készítettem, emiatt hosszan maradnak szaftosak, akár 2-3 nap múlva is olyan, mintha frissen sütöttem volna őket. Bármilyen kisebb sütőformában nagyon szépen mutatnak, de nekem külön tetszik, hogy ilyen mini kuglófformákat találtam hozzájuk.
Almás-körtés sütemény
Adag
12
darabElőkészítés
20
percSütés
40
percTeljes elkészítési idő
1
óraHozzávalók
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
¼ kiskanál só
25 dkg olvasztott vaj
15 dkg barna cukor
2 evőkanál méz vagy juharszirup
4 tojás
2 kisebb alma
1 nagyobb körte
+ 1 alma vagy körte a sütéshez
+ 2-3 evőkanál cukor a sütéshez
Elkészítés
- Egy kisebb almát vagy körtét vékonyan felszeletelünk, és a szeleteket akkorára daraboljuk, hogy majd beférjenek a sütőforma aljába. A sütőformákba 1-1 teáskanál cukrot szórunk. Ráteszünk 4-5 kis szelet almát (vagy körtét, akár vegyesen).
- A tésztához a maradék almát és körtét lereszeljük. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a reszelt almát és körtét, a cukrot és a mézet és a kissé felvert tojásokat. Alaposan összekeverjük.
- A tésztát a formákba kanalazzuk úgy, hogy a forma ¾ -éig érjen. Minden formát így megtöltünk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
- Mielőtt kivesszük a sütiket, megszúrjuk egy fogpiszkálóval, és csak akkor vesszük ki a sütőből, ha nem tapad rá a tészta. Hagyjuk egy kicsit lehűlni, majd a formákból kivesszük, és teljesen kihűlve fogyasztjuk.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora