Ételek vacsorára
Sokszor egyáltalán nem könnyű kitalálni, mi legyen a vacsora, pláne, ha egy nagyobb család minden tagja más-más napirend szerint él, és össze-vissza érkezik haza a nap végén. Van, aki csak egy könnyű salátára, gyors szendvicsre, más tartalmas, az ebéd hiányosságait pótló tésztára, levesre vágyik, és akkor még nem is beszéltünk a különleges alkalmakról, amikor többfogásos randikaját, ünnepi menüsort vagy rengeteg partifalatot kell feltálalni. Ezekkel a kipróbált receptekkel nem lőhetsz mellé, kísérletezz velük bátran!
Krumplifőzelék sült hússal és zsályával
Hagyományos burgonyafőzelék recept pár kis csavarral – illatos fűszerek és zsályás sült hús koronázza meg.
Grillezettkukorica-saláta lazaccal
Ha eddig csak főzve próbáltátok, itt az ideje a grillezett kukoricának, mert a füstös íz szuperül áll neki, lazaccal és fetával pedig igazi kánikulai fogás.
Tépett csirkés szendvics házi bucival
Maradék grillcsirke felhasználására tökéletes, és higgyétek el, nagyon megéri megsütni a házi bucit hozzá.
Tarator, azaz joghurtos uborkaleves
A bolgár tarator egy elképesztően üdítő joghurtos uborkaleves rengeteg zöldfűszerrel, mogyoróval, szóval igazi nyári fogás.
Mézes-chilis kukoricasaláta grillkolbásszal
Grillkolbász nélkül is simán megállja a helyét ez a mézes-chilis kukoricasaláta, a házi chiliolaj pedig bármeddig eláll, egyszer próbáljátok ki a bolti helyett!
Rizs bowl zöldségekkel
Villámgyors maradékmentő ebéd – elég mindent a tálba dobálni, meglocsolni egy öntettel, ami feldobja, és kész is a bowl!
Spárgás vichyssoise
A selymes francia póréhagymás burgonyakrémlevest csodásan kiegészíti a spárga, úgyhogy érdemes kihasználni a rövid szezont.
Fűszeres csirkenyárs sültzöldség-salátával
Itt igazából a köret a főszereplő, a sültzöldség-saláta magában is szuper főétel, de azért dobtunk mellé egy jó fűszeres csirkenyársat is.
Linguine spenótpesztóval és zöldborsóval
A pesztó szuper találmány, bármiből lehet és bármi lehet, csak a fantázia szab határt neki – ezúttal spenótból készült tésztaszósz gyanánt.
Zöldborsófőzelék rántott hallal
Zöldborsófőzelék alaprecept húzós rántás nélkül, extrazöld verzióban, sok petrezselyemmel – és pár tippel, hogyan variálhatjátok még tovább.
Spárgatempura korianderes mártogatóssal
Ha kicsit egészségesebb nasira vágyunk tévézéshez, ezt a spárgatempurát érdemes kipróbálni – és más zöldséggel is működik!
Langyos sültzöldség-saláta fűszeres lazaccal
Ez a langyos saláta tele van tápláló sült zöldségekkel, rengeteg fűszerrel, pesztóval, és azért még egy kis lazac is elfér rajta, így is alakbarát fogás lesz.
Ételek vacsorára 1 találat
Ételek vacsorára
Sokszor egyáltalán nem könnyű kitalálni, mi legyen a vacsora, pláne, ha egy nagyobb család minden tagja más-más napirend szerint él, és össze-vissza érkezik haza a nap végén. Van, aki csak egy könnyű salátára, gyors szendvicsre, más tartalmas, az ebéd hiányosságait pótló tésztára, levesre vágyik, és akkor még nem is beszéltünk a különleges alkalmakról, amikor többfogásos randikaját, ünnepi menüsort vagy rengeteg partifalatot kell feltálalni. Ezekkel a kipróbált receptekkel nem lőhetsz mellé, kísérletezz velük bátran!
Kecskesajtos céklakrém dióval
Látványos és izgalmas céklakrém zaatar fűszerrel, kecskesajttal és karamellizált dióval – partifalatnak és előételnek is tökéletes.
Tarlórépás sült zöldség kolbásszal
Igazi tízperces recept, a többi munkát a sütő végzi – a sült zöldségeket szezonnak megfelelően lehet variálni, ezért most tarlórépa is került bele.
Sajtos bab buggyantott tojással
Gyors ebédnek, vacsorának, de akár szupertápláló reggelinek is megteszi ez a babos pirítós savanyított hagymával, főleg buggyantott tojással a tetején.
Sültkelbimbó-főzelék karajjal
Sütve minden zöldség sokkal finomabb, és ez a kelbimbóra is igaz, ezért ez a főzelék is így készült – így is villámgyors fogás, érdemes neki egy esélyt adni.