Így készíts buggyantott tojást!

A hétvégi ráérős reggelik gyakori szereplője a buggyantott tojás – ha te is szeretnéd elkészíteni, de eddig még nem mertél nekifogni, esetleg eddig nem sikerült, akkor most itt az idő! Alapvetően nem nagy ördöngösség összedobni, pár perc az egész, de tény, hogy érdemes pár szabályt betartani, hogy igazán szép legyen a végeredmény.

Így készíts buggyantott tojást!
Így készíts buggyantott tojást!

1. lépés: A tojások előkészítése
A tojásokat egyenként, óvatosan üssük egy szűrőbe, hogy a nagyon híg tojásfehérje le tudjon csepegni róla, így nem lesznek majd kuszára főtt szálak a buggyantott tojás körül.

2. lépés: A tojások főzése
Egy kisebb lábasban vizet forralunk, és egy evőkanál ecetet öntünk bele. Nagyon fontos, hogy a vizet éppen csak addig melegítsük, amíg gyöngyözni kezd, mert lobogó forró vízben biztosan szétfolynak a tojások. Ha megfelelő a víz hőfoka és gyöngyözik, akkor egy kanállal körkörösen megkeverjük a vizet, és a szűrőből óvatosan belecsúsztatjuk a kissé lecsepegett tojást az örvény közepébe. Egyszerre mindig csak egy tojást tegyünk a vízbe, és pontosan 3 percig hagyjuk főni, akkor lesz kellően lágy, és szép folyós a közepe.

3. lépés: A tojások hűtése és tálalása
Ha letelt a 3 perc, egy szűrőlapáttal óvatosan kivesszük a buggyantott tojást a vízből, és azonnal egy hideg vízzel teli tálba helyezzük át. Érdemes azonnal tálalni, de ha még van teendőnk az adott recepttel, akkor felhasználásig tartsuk a hideg vízben.

Ha kedvet kaptál, próbáld ki ezt a receptet is: Sajtos bab buggyantott tojással

Oszd meg a blogbejegyzést:

Facebook
Pinterest
Email

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Vacsora ötletek

Sárgaborsódahl

Sárgaborsódahl

Ezzel a sárgaborsódahllal örökre elűzhetitek a szörnyű menzás emlékeket, mert a sárgaborsó igenis finom, itt a bizonyíték.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó blogbejegyzések

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes