Tavaszi ételek
A tavasz az egyik kedvenc időszakom, hiszen a fákkal együtt a piacok is kizöldülnek végre a hosszú tél után, úgyhogy ilyenkor a hangsúly a friss zöldségekre és persze a húsvéti menü tervezgetésére helyeződik át nálam is. Itt az ideje a tavaszi ételeknek, azaz hogy rengeteg spárga, medvehagyma, snidling, újhagyma kerüljön az asztalra, minél több formában. A kedvenc húsvéti sonkám és répatortám receptjét is megosztom, és természetesen bevált babka, illetve foszlós kalács nélkül sem marad senki.
Zöldséges tésztasaláta mogyorószósszal
Tésztasaláta sok-sok nyers zöldséggel, spárgával, brokkolival és egy isteni mogyoróvajas öntettel.
Medvehagymás-sonkás túrónudli
Nincsen tavasz medvehagyma nélkül – ebbe a túrónudliba jó sok került belőle a sonka és némi pirított zsemlemorzsa mellé.
Medvehagymasó
A medvehagymasó csodás módja annak, hogy a lehető legtöbb ételbe belecsempésszük a medvehagyma ízét.
Mille feuille Baileys-zel
Házi mille feuille, azaz az igazi francia krémes ünnepi hangulatban, egy kis krémlikőrrel megbolondítva.
Sült káposzta fűszeres morzsával
Húsmentes napokra tökéletes vega fogás ez a ropogós morzsával borított sült káposzta, ami mellé még fűszeres tejföl is jár.
Céklasaláta sertésszűzzel és tormakrémmel
Szaftos sertésszűz mézes, balzsamecetes salátával és egy izgalmas tormakrémmel, ami csodásan passzol a céklához.
Gombás ravioli krémes sajtszószban
Ha egy laktató, de nagyon gyors vacsorát szeretnétek összedobni, ez a gombás ravioli pont alkalmas erre – a lelke a könnyű sajtszósz.
Spárgás taco lazaccal és epres salsával
A tacót a pirított lazacon és sült spárgán kívül sok izgalmas elem, például pácolt lilahagyma, fűszeres sajtszósz és epres salsa teszik különlegessé.
Ázsiai újhagymás palacsinta
Ázsiai újhagymás palacsinta, ami sokkal inkább lepény – van egy-két trükkje, de egyébként nagyon könnyen elkészíthető, és más zöldséggel is klasszul működik.
Répatorta-keksz narancsos sajtkrémmel
Répatorta, ezúttal gyors keksz formájában, de a legjobb rész, a krémsajtos réteg természetesen nem hiányozhat róla!
Foszlós kalács
Családi recept, egyenesen a nagymamámtól – nálunk mindig így készül húsvétra a foszlós kalács.
Mázas húsvéti sonka
Kicsit más, de sokkal különlegesebb élmény, mint a hagyományos húsvéti sonka: nemcsak fő, hanem sül is, és kap egy isteni, édes mázat a végén.
Tavaszi ételek 1 találat
Tavaszi ételek
A tavasz az egyik kedvenc időszakom, hiszen a fákkal együtt a piacok is kizöldülnek végre a hosszú tél után, úgyhogy ilyenkor a hangsúly a friss zöldségekre, és persze a húsvéti menü tervezgetésére helyeződik át nálam is. Itt az ideje, hogy rengeteg spárga, medvehagyma, snidling, újhagyma kerüljön az asztalra, minél több formában. A kedvenc húsvéti sonkám és répatortám receptjét is megosztom, és természetesen bevált babka, illetve foszlós kalács nélkül sem marad senki.
Zöldséges tésztasaláta mogyorószósszal
Tésztasaláta sok-sok nyers zöldséggel, spárgával, brokkolival és egy isteni mogyoróvajas öntettel.
Medvehagymás-sonkás túrónudli
Nincsen tavasz medvehagyma nélkül – ebbe a túrónudliba jó sok került belőle a sonka és némi pirított zsemlemorzsa mellé.
Medvehagymasó
A medvehagymasó csodás módja annak, hogy a lehető legtöbb ételbe belecsempésszük a medvehagyma ízét.
Mille feuille Baileys-zel
Házi mille feuille, azaz az igazi francia krémes ünnepi hangulatban, egy kis krémlikőrrel megbolondítva.