Rizs bowl zöldségekkel

Rengetegszer készítek magamnak névtelen ételeket az otthon éppen fellelhető maradékokból, a hűtőben megbúvó zöldségekből. Ezeket hangzatosan is el lehet nevezni, főleg, amióta egyre népszerűbbek a mindenféle bowlok itthon is. Alapvetően arról van szó, hogy egy mély tányérba összepakolászunk mindenféle, lehetőleg egészséges és ízlésünknek kedves, alapanyagot, és nyakon öntjük egy finom öntettel. Nálam itt most az önteten van a lényeg, mostanában sok mindenre ezt teszem.

Rizs bowl zöldségekkel

Rizs bowl zöldségekkel

Adag

1

adag
Előkészítés

15

perc
Főzés

15

perc
Teljes elkészítési idő

30

perc

Hozzávalók

  • 10-15 dkg főtt rizs

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 póréhagyma

  • 10 dkg spenót

  • 4-5 szál zöld spárga

  • 5 dkg zöldborsó

  • 1 marék póréhagymacsíra

  • 1 tojás

  • Az öntethez:
  • 2 teáskanál chiliszósz

  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé

  • 1 csipet só

  • 1 teáskanál olívaolaj

Elkészítés

  • Az öntet hozzávalóit kikeverjük és felhasználásig félretesszük.
  • A spenótot lobogó sós vízben leforrázzuk, majd lecsepegtetjük és kinyomkodjuk. A zöldborsót szintén blansírozzuk ugyanabban a vízben, és felhasználásig félretesszük.
  • Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a hasábokra vágott póréhagymát magas lángon lepirítjuk rajta. Akkor lesz jó, ha a hagyma összeesik, de kívül meg is pirul. Kiszedjük a hagymát, és a spárgát is megpirítjuk, majd azt is kiszedjük.
  • A tojást a serpenyőbe ütjük és a szélein ropogósra sütjük, miközben a sárgája még lágy marad.
  • Egy tálba szedjük a rizst, megpakoljuk az előkészített zöldségekkel, rátesszük a tojást és meglocsoljuk az öntettel.

Tipp:

  • Bármilyen szezonális zöldséggel működik a recept. Amit érdemes sütni, pirítani, mert úgy édesebb lesz, azt semmiképp ne hagyjuk ki!

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Reggeliötletek

Omlett pirított gombával

Omlett pirított gombával

Reggeli egy kis extrával, ami egy késői ebédig is elég energiával tölt fel – omlett pirított gombával és szójaszósszal.

Bajor sörperec

Bajor sörperec

Kis pepecseléssel jár, de pont a fényes máz adja a bajor sörperec lényegét, a tésztából pedig még perecgolyót is lehet készíteni.

Házi Nutella, azaz csokoládés mogyorókrém

Házi Nutella

Házi csokoládés mogyorókrém, azaz Nutella, de a bolti verziónál sokkal kevesebb cukorral, ráadásul tejmentesen – csak győzzétek gyártani!

Narancskrémes palacsinta

Narancskrémes sült palacsinta

Palacsinta elegánsan – krémes, édes, a sütőben ropogósra sült szélekkel, tökéletes desszert az ünnepi asztalra vagy egy reggeli brunchra.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes