Ez egy igazán egyszerű sütemény, ami azért mégis képes rá, hogy meglepetést okozzon. Ezt az olívaolajnak köszönheti, ami a kevert tésztát izgalmassá teszi. Az alapreceptet tovább lehet gondolni, citrusokkal kiegészíteni, de az eredeti sem okoz csalódást, ha jó minőségű, ízes olajat választunk. Délutáni tea mellé ideális választás szerintem.
Narancsos-olívaolajos sütemény
Adag
1
süteményElőkészítés
20
percSütés
35
percTeljes elkészítési idő
55
percHozzávalók 20 cm-es tortaformához
3 tojás
15 dkg cukor
1 kezeletlen narancs
1,25 dl olívaolaj
1 dl tej
½ narancs leve
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csepp mandulakivonat
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 20 cm átmérőjű sütőformát kikenünk olajjal és kilisztezzük.
- Robotgépben habosra keverjük a tojást és a cukrot, majd mintha majonézt készítenénk, az olajat vékony sugárban adjuk hozzá, miközben a gép keveri a masszát. Ha a teljes olajmennyiséget eldolgoztuk, a keverékhez adjuk a tejet, a narancslevet, a narancs reszelt héját, a vanília- és mandulakivonatot (ha használunk).
- A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd kanalanként a masszába dolgozzuk. Az egészet az előkészített formába öntjük, és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt teljesen kihűtjük.
Recept videó
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora