Desszert, Hedonista, TV műsor

Olíva olajos sütemény

0 hozzászólás

Ez egy igazán egyszerű sütemény, ami azért mégis képes rá, hogy meglepetést okozzon. Ezt az olíva olajnak köszönheti, ami az kevert tésztát izgalmassá teszi. Az alapreceptet tovább lehet gondolni, citrusokkal kiegészíteni, de az eredeti sem okoz csalódást, ha jó minőségű, ízes olajat választunk. Délutáni te mellé ideális választás szerintem.

Olíva olajos sütemény

Adag

1

sütemény
Előkészítési idő

20

minutes
Sütési idő

35

minutes
Teljes idő

55

minutes

Hozzávalók

  • 3 tojás

  • 15 dkg cukor

  • 1 kezeletlen narancs

  • 1,25 dl olíva olaj

  • 1 dl tej

  • ½ narancs leve

  • 1 teáskanál vaníliakivonat

  • 1 csepp mandulakivonat

  • 20 dkg liszt

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 csipet só

Elkészítés

  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 20 cm átmérőjű sütőformát kikenünk olajjal és kilisztezzük.
  • Robotgéppen habosra keverjük a tojást és a cukrot, majd mintha majonézt készítenénk, az olajat vékony sugárban adjuk hozzá, miközben a gép keveri a masszát. Ha a teljes olaj mennyiséget eldolgoztuk, a keverékhez adjuk a tejet, a narancslevet és a vanília- és mandulakivonatot (ha használunk).
  • A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd kanalanként a masszába dolgozzuk. Az egészet az előkészített formába öntjük és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt teljesen kihűtjük.

Recept videó

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*