Tél, advent, hideg…akkor itt a forrócsoki-szezon! A forró csoki akkor az igazi, ha jó sűrű, szinte megáll benne a kanál, és intenzív az íze. Lehetőleg jó minőségű étcsokoládét használjatok, és ehhez válasszátok ki a fűszereket – vagy akár egy kis alkoholt is. Én most csak két ízre koncentráltam: jó magas kakaótartalmú, szinte kesernyés csoki választottam, amit a krémlikőr nagyon szépen kiegészít. Egészségetekre!
Likőrös forró csoki
Adag
4
adagElőkészítés
10
percFőzés
5
percTeljes elkészítési idő
15
percHozzávalók
20 dkg étcsokoládé
4 dl tej
3 dl habtejszín
1 dl krémlikőr
1 csipet só
3 teáskanál barna cukor
16 db pillecukor
Elkészítés
- A pillecukrokat bambusznyársra húzzuk és grillfokozatra állított, előmelegített sütőben 20-30 másodpercig sütjük, amíg egy kis színt kapnak. Azonnal kivesszük, hogy ne olvadjanak el.
- A csokoládét hőálló tálba tesszük és apró darabokra törjük. A tejet a tejszínnel, egy csipet sóval és a cukorral együtt addig melegítjük, amíg gőzölögni kezd, de nem forraljuk fel.
- A forró tejet a csokira öntjük, majd addig kavargatjuk, amíg a csokoládé teljesen elolvad.
- A krémlikőrt a végén keverjük hozzá és azonnal fogyasztjuk. Előtte pillecukorral díszítjük.
Recept videó
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora