Omlett pirított gombával

Sokszor elég csak néhány szuper alapanyag, hogy egészen rövid idő alatt valami nagyon finomat készítsünk: megpirítottam egy adag gombát vajon, tekertem rá egy nagyobb adag borsot, és a pirítás végén leöntöttem egy kis szójaszósszal. Ez felturbózza az umamit, ami a gombától egyébként sem idegen. Ugyanebben a serpenyőben elkészítettem a rántottát, rezgősre, már csak egy szelet kovászos kenyér hiányzott és kész is a reggeli!

Omlett pirított gombával

Omlett pirított gombával

Adag

1

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

10

perc
Teljes elkészítési idő

20

perc

Hozzávalók

  • 10 dkg csiperkegomba

  • 1 +1 evőkanál vaj

  • ¼ teáskanál frissen őrölt bors

  • 1 teáskanál szójaszósz

  • 2 nagy tojás

  • ¼ teáskanál só

  • 1 nagy szelet kovászos kenyér

Elkészítés

  • Egy kisebb serpenyőben felolvasztunk egy evőkanál vajat, és a kenyeret mindkét oldalán aranybarnára pirítjuk. Kivesszük és félretesszük.
  • A maradék vajat a serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk, és lepirítjuk rajta a gombát. Közben borsozzuk, és a végén szójaszósszal ízesítjük. Kivesszük, félretesszük és melegen tartjuk.
  • A tojásokat a sóval felverjük, a serpenyőben alacsony lángon, néha megkeverve, inkább hajtogatva krémesre főzzük. A pirítósra borítjuk, ráhalmozzuk a pirított gombát, és azonnal fogyasztjuk.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Nem múlhat el tavasz medvehagymával bolondított juhtúrós pogácsa nélkül – szuper párost alkotnak, de sima túróval is nagyon finom lesz!

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes