Sokszor elég csak néhány szuper alapanyag, hogy egészen rövid idő alatt valami nagyon finomat készítsünk: megpirítottam egy adag gombát vajon, tekertem rá egy nagyobb adag borsot, és a pirítás végén leöntöttem egy kis szójaszósszal. Ez felturbózza az umamit, ami a gombától egyébként sem idegen. Ugyanebben a serpenyőben elkészítettem a rántottát, rezgősre, már csak egy szelet kovászos kenyér hiányzott és kész is a reggeli!
Omlett pirított gombával
Adag
1
adagElőkészítés
10
percElkészítés
10
percTeljes elkészítési idő
20
percHozzávalók
10 dkg csiperkegomba
1 +1 evőkanál vaj
¼ teáskanál frissen őrölt bors
1 teáskanál szójaszósz
2 nagy tojás
¼ teáskanál só
1 nagy szelet kovászos kenyér
Elkészítés
- Egy kisebb serpenyőben felolvasztunk egy evőkanál vajat, és a kenyeret mindkét oldalán aranybarnára pirítjuk. Kivesszük és félretesszük.
- A maradék vajat a serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk, és lepirítjuk rajta a gombát. Közben borsozzuk, és a végén szójaszósszal ízesítjük. Kivesszük, félretesszük és melegen tartjuk.
- A tojásokat a sóval felverjük, a serpenyőben alacsony lángon, néha megkeverve, inkább hajtogatva krémesre főzzük. A pirítósra borítjuk, ráhalmozzuk a pirított gombát, és azonnal fogyasztjuk.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora