Pár éve fedeztem fel a körözött sápadt kis tesóját, és nagy kedvencemmé vált. Többféleképpen készítettem már, de ez az abszolút befutó. Az i-re a pontot a sör teszi fel, vacsira jó szívvel ajánlom.
Fehér körözött búzasörrel
Adag
6
adagElőkészítés
15
percPihentetés
1
óraTeljes elkészítési idő
1
óra15
percHozzávalók
400 g juhtúró
50 g vaj
25 g tejföl
2-3 evőkanál búzasör
½ teáskanál só (ha nagyon sós a juhtúró, elhagyható)
1 teáskanál koriandermag
½ teáaskanál római kömény
1 bio citrom frissen reszelt héja
2 evőkanál metélőhagyma, finomra aprítva
Elkészítés
- A római köményt és a koriandert száraz serpenyőben lepirítjuk, majd mozsárban összetörjük.
- A juhtúrót egy keverőtálba tesszük, simára keverjük a puha vajjal, tejföllel és annyi sörrel, hogy krémes állagú maradjon. Hozzáadjuk a mozsárban összetört fűszereket, a finomra aprított metélőhagymát és a citrom reszelt héját. Összekeverjük és kb. 1 órát állni hagyjuk a körözöttet, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp:
- A húsvéti szendvicshez megpirítunk egy szelet húsvéti sonkát, és ropogósra sütünk egy tojást. Egy szelet kenyeret megkenünk vastagon a körözöttel, rátesszük a sonkát és a tojást, és azonnal elfogyasztjuk.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora