Tejes, édes, roppanós – ilyen a kukorica, amikor szezonja van. Szerintem grillezve a legfinomabb, a füstös íz kifejezetten jól áll neki. Ebben a salátában mentával és feta sajttal, édes chiliszósszal, sok lime-mal és sóval már önmagában is nagyon finom, de kiegészítve a sült lazaccal igazán mennyei nyári fogás.
Grillezettkukorica-saláta lazaccal
Adag
4
adagElőkészítés
15
percSütés
30
percTeljes elkészítési idő
45
percHozzávalók
- A salátához:
4 cső kukorica grillezve
2 közepes paradicsom
½ kígyóuborka
10 dkg feta sajt
- Az öntethez:
1 lime frissen reszelt héja
2 lime frissen facsart leve
1 teáskanál só
1 teáskanál dijoni mustár
5-6 evőkanál extra szűz olívaolaj
- A lazachoz:
25 dkg lazacfilé
1 evőkanál vaj
½ teásknaál fütölt paprika
½ teáskanál só
Elkészítés
- A kukorica grillezése egyszerű: a kukoricákat héjastul feltesszük a forró grillre összesen 20-25 percre. 5 percenként megfordítjuk őket, majd levesszük és hagyjuk a héjában pihenni az átforrósodott csöveket, így a kukorica megpuhul. Ha langyosra hűltek, lehúzzuk a héjukat, és a csupasz kukoricacsöveket még visszatesszük a grillre, hogy kapjanak egy kis színt. Ez már tényleg csak 1-1 perc, nehogy kiszáradjanak!
- A salátaöntet hozzávalóit krémesre keverjük vagy befőttesüvegben összerázzuk.
- A lazachoz a vajat a fűszerekkel összekeverjük, majd bekenjük vele a lazacfilét. Serpenyőben vagy grillen opálosra sütjük, vigyázva, hogy ne szárítsuk ki.
- A grillezett kukoricát lefejtjük a csőről, egy tálba tesszük a feldarabolt paradicsommal és a szeletekre vágott uborkával. Rámorzsoljuk a fetát, összeforgatjuk az öntettel és a lazaccal együtt kínáljuk.
Tipp:
- Ha tartalmasabb salátát szeretnék, 20 dkg főtt bulgurt vagy quinoát keverek hozzá.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora