Grill, Gyors, Hús, Saláta

Kukoricasaláta grillzöldségekkel és kolbásszal

0 hozzászólás

Az indiai fűszerezésű grillkolbászokhoz nagyon jól illik ez a saláta, ami egyszerre tüzes és édes. A chili és a koriander részei az indiai ízvilágnak, a saláta hozzávalói közben hétköznapi, helyi alapanyagok. Szeretem ezt a kombinációt, egyensúly az édes és a csípős közöttés egy kicsit eltér a szokásostól, mégse nehéz összeállítani. A chili olajat érdemes elkészíteni, bármeddig eláll és millió felhasználási módja van. (x)

Kukoricasaláta grillzöldségekkel és kolbásszal

Adag

4

adag
Előkészítési idő

18

minutes
Sütési idő

20

minutes
Teljes idő

38

minutes

Hozzávalók

  • A chili olajhoz:
  • 3 chili paprika

  • 5 gerezd fokhagyma

  • 2 dl olíva olaj (nem extra szűz)

  • A salátáhzoz:
  • 40 dkg főtt kukorica

  • 2 húsos kápia paprika

  • 1 közepes cukkini

  • 3 szál újhagyma

  • 1 csokor koriander

  • Az öntethez:
  • 1 evőkanál méz

  • 3 evőkanál frissen facsart lime lé

  • 1 evőkanál chili olaj

  • 1/2 teáskanál só

Elkészítés

  • A chili olajhoz a chiliket kicsumázzuk és a megtisztított fokhagymagerezdekkel késes aprítógépbe tesszük. Durvára aprítjuk. Az olajat felforrosítjuk és a chilis fokhagymára öntjük. Üvegbe tesszük és felhasználásig félretesszük.
  • A kápia paprikákat grillen feketére sütjük, majd azonnal alufóliába csomagoljuk vagy jól záródó műanyag edénybe tesszük és 20 percre félretesszük. Ezután könnye le tudjuk húzni a paprika héját és a csumáját és a magokat is eltávolítjuk. A paprika húsát falatnyi darabokra vagy csíkokra vágjuk.
  • A cukkini szeleteket bekenjük egy kevés chili olajjal és grillen aranybarnára sütjük az ujjnyi szeleteket. A cukkinit és a paprikát összeforgatjuk a főtt kukoricával és a vékony szeletekre vágott újhagymával.
  • Az öntet hozzávalóit összekeverjük és a salátára öntjük. Megszórjuk aprított korianderrel. A grillkolbászokat a grillen kisütjük és a salátával tálaljuk.

A receptet a Kaiser támogatta.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*