Mindenféle grillkolbászhoz nagyon jól illik ez a saláta, ami egyszerre tüzes és édes. A chili és a koriander részei az indiai ízvilágnak, a saláta hozzávalói viszont hétköznapi, helyi alapanyagok. Szeretem ezt a kombinációt, egyensúly az édes és a csípős között, egy kicsit eltér a szokásostól, mégse nehéz összeállítani. A chiliolajat érdemes elkészíteni, bármeddig eláll és millió felhasználási módja van.
Mézes-chilis kukoricasaláta grillkolbásszal
Adag
4
adagElőkészítés
20
percSütés
20
percTeljes elkészítési idő
40
percHozzávalók
- A chiliolajhoz:
3 chilipaprika
5 gerezd fokhagyma
2 dl olívaolaj (nem extra szűz)
- A salátához:
40 dkg főtt kukorica
2 húsos kápia paprika
1 közepes cukkini, ujjnyi vastagra szeletelve
3 szál újhagyma
1 csokor koriander
- Az öntethez:
1 evőkanál méz
3 evőkanál frissen facsart lime-lé
1 evőkanál chiliolaj
1/2 teáskanál só
- A grillkolbászhoz:
4 pár grillkolbász
Elkészítés
- A chiliolajhoz a chiliket kicsumázzuk, és a megtisztított fokhagymagerezdekkel késes aprítógépbe tesszük. Durvára aprítjuk. Az olajat felforrósítjuk és a chilis fokhagymára öntjük. Üvegbe tesszük és felhasználásig félretesszük.
- A kápia paprikákat grillen feketére sütjük, majd azonnal alufóliába csomagoljuk, vagy jól záródó műanyag edénybe tesszük és 20 percre félretesszük. Ezután könnyen le tudjuk húzni a paprika héját, a csumáját és a magokat is eltávolítjuk. A paprika húsát falatnyi darabokra vagy csíkokra vágjuk.
- A cukkiniszeleteket bekenjük egy kevés chiliolajjal, és grillen aranybarnára sütjük. A cukkinit és a paprikát összeforgatjuk a főtt kukoricával és a vékony szeletekre vágott újhagymával.
- Az öntet hozzávalóit összekeverjük és a salátára öntjük, majd megszórjuk aprított korianderrel. A grillkolbászokat a grillen kisütjük és a salátával tálaljuk.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora