Steak kávés fűszerkéregben

Íme egy különleges ötlet, hogy hogyan készítsd el a steaket – a receptben megtalálsz minden tudnivalót a sütéshez és a fűszerezéshez is. Bármikor kiemelt helyen szerepelhet ez a szép szelet marhahús chilivel, kávéval, fűszerpaprikával fűszerezve. Meglep, hogy kávét használok a fűszerkeverékben? Biztos vagyok benne, hogy ha kipróbálod, te is olyan lelkes leszel majd, mint én.

Steak kávés fűszerkéregben

Steak kávés fűszerkéregben

Adag

2

adag
Előkészítés

20

perc
Sütés

20

perc
Teljes elkészítési idő

40

perc

Hozzávalók

  • A fűszerkeverékhez:
  • 1 evőkanál fűszerpaprika

  • 1 evőkanál őrölt chilipaprika

  • 2 evőkanál őrölt kávé

  • 5 evőkanál barna cukor

  • 1 evőkanál fütölt paprika

  • 1,5 teáskanál szárított oregánó

  • 1,5 teáskanál őrölt bors

  • 1,5 teáskanál mustárpor

  • 1 teáskanál őrölt gyömbér

  • 1 evőkanál só

  • A steakhez:
  • 2 x 25 dkg marhabélszín

  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

  • A fűszereket összekeverjük. A steaket sütés előtt legalább fél órával kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Papírtörlővel szárazra töröljük, majd megforgatjuk a fűszerkeverékben, belenyomkodva, hogy minden oldalára rátapadjon.
  • A serpenyőben füstölésig felforrósítjuk az olajat, és a hússzeleteket minden oldalukon magas hőmérsékleten körbesütjük, hogy kérget kapjon a hús. Mivel vastag bélszínszeletekkel dolgozunk, érdemes a sütőben befejezni – ehhez a kérgezés után áttesszük a steakeket egy hőálló edénybe. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 15 percig sütjük. Ha van maghőmérőnk, közepesen átsült steakhez 52 fokos maghőmérsékletig süssük, majd vegyük ki a sütőből, és szeletelés előtt hagyjuk 5 percig pihenni alufóliával letakarva.

Recept videó

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Bajor sörperec

Bajor sörperec

Kis pepecseléssel jár, de pont a fényes máz adja a bajor sörperec lényegét, a tésztából pedig még perecgolyót is lehet készíteni.

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Nem múlhat el tavasz medvehagymával bolondított juhtúrós pogácsa nélkül – szuper párost alkotnak, de sima túróval is nagyon finom lesz!

Azonnal puha mézeskalács

Puha mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács recept, ami sütés után azonnal fogyasztható. Sokat csináljatok belőle, mert nagyon eteti magát!

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes