Kávés fűszerkeverék zöldségekhez

Sok zöldség sütve sokkal érdekesebb arcát mutatja, mint párolva vagy főzve. Ilyenkor mélyebbek, gazdagabbak az ízek, amit télen különösen szeretünk. Ezt tovább lehet fokozni, ha megfelelő fűszereket vagy fűszerkeveréket használunk. Ez a keverék kifejezetten jól működik sült céklával, sárgarépával vagy zellerrel.

Kávés fűszerkeverék zöldségekhez

Kávés fűszerkeverék zöldségekhez

Adag

150

g
Teljes elkészítési idő

10

perc

Hozzávalók

  • 2 evőkanál fokhagymapor

  • 2 evőkanál őrölt kávé

  • 2 evőkanál fűszerpaprika

  • 2 evőkanál pirított hagyma (dobozos)

  • 1 evőkanál őrölt római kömény

  • 1 evőkanál só

  • 1 evőkanál barna cukor

  • 1 teáskanál Cayenne-bors

Elkészítés

  • A fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük, és egy légmentesen záródó üvegben tároljuk felhasználásig.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Ebédötletek

Tökfőzelék, ahogy én szeretem

Tökfőzelék, ahogy én szeretem

A rémes menzai emlékeket örökre ki lehet törölni, mert ez a tökfőzelék egészen más élmény: nincs szétfőzve, mascarponéval, friss kaporral készül.

Nizzai saláta lazaccal

Nizzai saláta lazaccal

A nizzai saláta újabb példa arra, hogy a saláta nem unalmas műfaj, és simán lehet laktató, teljes értékű fogás, most például tonhal helyett lazaccal.

Tőkehal fűszeres paradicsomszószban

Tőkehal fűszeres paradicsomszószban

Ezúttal egy kis indiai irányt adtam a paradicsomnak és szerintem szuperül áll neki és persze a tőkehalnak – lime, kókusz, gyömbér és sok fűszer került bele.

Zöldborsófőzelék rántott hallal

Zöldborsófőzelék rántott hallal

Zöldborsófőzelék alaprecept húzós rántás nélkül, extrazöld verzióban, sok petrezselyemmel – és pár tippel, hogyan variálhatjátok még tovább.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes