Házi bodzaszörp

Gyerekkorom kedvenc itala és egyben az egyetlen szörp, aminek felnőtt fejjel se bírok ellenállni. Azóta vettem át a stafétát az anyukámtól, amióta vannak gyerekeim, és nagy örömmel vesznek részt a folyamatban. A bodzaszörp receptje egyszerű, de nem élet nélküle az élet, ezért itt a helye. Íme!

Házi bodzaszörp

Házi bodzaszörp

Adag

3

liter
Előkészítés

25

perc
Főzés

10

perc
Pihentetés

2

nap
Teljes elkészítési idő (pihentetés nélkül)

35

perc

Hozzávalók

  • 24 db nagy bodzavirág

  • 2 db bio citrom

  • 2,5 kg cukor

  • 2,5 l víz

  • 50 g citromsav

Elkészítés

  • A cukorsziruphoz a vízbe öntjük a cukrot és addig főzzük, amíg az teljesen felolvad, nem kell tovább forralni. Teljesen lehűtjük. (Üvegbe töltve hűtőben egy hétig eláll, vagy azonnal felhasználható szörpök vagy limonádé készítéséhez.)
  • A frissen szedett bodzavirágot a megmosott citromszeletekkel a szirupba áztatjuk, és 2 napig így hagyjuk, néha átkeverjük.
  • A végén leszűrjük, hozzákeverjük a citromsavat (több részletben, hogy csak annyi kerüljön bele, amennyit az íze megkíván), és steril üvegekbe töltjük. Ha télire eltesszük, literenként 1 g borkősavat is adunk hozzá.

Tipp:

  • A tudomány mai állása szerint a borkősav a legegészségesebb természetes tartósítószer.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Reggeliötletek

Túrós-fetás burek

Túrós-fetás burek

Otthon is simán az asztalra varázsolhatjuk a nyaralás ízeit, hiszen a burek nem bonyolult péksüti, cserébe klasszul variálható.

Ünnepi kenyérkoszorú

Ez a legyezőkenyér sós és édes változatban is feldobja az ünnepi asztalt, és elegáns kísérője mindenféle krémnek, pástétomnak.

Az igazi francia croissant

Az igazi francia croissant

Ez egy élesztős leveles tészta alaprecept minden infóval, ami a francia croissant sütéséhez szükséges – kicsit időigényes, de minden percet megér.

Datolyás kesudióvaj

Datolyás kesudióvaj

Magvajakat otthon sem nagy ördöngösség csinálni, de talán kesudióból a legegyszerűbb, mert gyorsan krémesedik, datolyával pedig mennyei.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes