Amerikai palacsinta íróval

Az amerikai palacsinta műfaja az első kisfiam születése után vált alapvetéssé az életünkben. A rengeteg kipróbált recept közül ez a személyes kedvencem, mert ez lesz igazán könnyű, habos, a massza jól kezelhető. A palacsintákat könnyű megfordítani és tartják a formájukat sütés után is – lehet, hogy viccesen hangzik, de ezek fontos szempontok! Írót már sok szupermarketben találni, ha láttok, jusson eszetekbe ez a recept!

Amerikai palacsinta íróval

Amerikai palacsinta íróval

Adag

12

db
Előkészítés

20

perc
Sütés

20

perc
Teljes elkészítési idő

40

perc

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt

  • 2 evőkanál cukor

  • 2 teáskanál sütőpor

  • 1 teáskanál szódabikarbóna

  • 1/2 teáskanál só

  • 2 egész tojás szétválasztva

  • 6 dl író

  • 4 evőkanál vaj

Elkészítés

  • A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, só) egy közepes keverőtálban összekeverjük.
  • Egy másik tálban kikeverjük a tojássárgáját az íróval és az olvasztott vajjal, a tojásfehérjét pedig egy csipet sóval lágy habbá verjük.
  • A két keveréket összeöntjük és simára keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a habbal. Nem szabad túlkeverni, hogy minél levegősebb maradjon!
  • Tapadásmentes palacsintasütőben (így nem kell alá zsiradék) fél merőkanálnyi adagokból egyenként kisütjük a palacsintákat. Amikor mindkét oldalukon megsültek, tányérra szedjük és 40 fokra előmelegített sütőben fogyasztásig melegen tartjuk őket. Juharsziruppal és egy kevés olvasztott vajjal tálaljuk.

Tipp:

  • Ha nem kaptatok írót, kefirrel is helyettesíthetitek.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Reggeliötletek

Omlett pirított gombával

Omlett pirított gombával

Reggeli egy kis extrával, ami egy késői ebédig is elég energiával tölt fel – omlett pirított gombával és szójaszósszal.

Ünnepi kenyérkoszorú

Ez a legyezőkenyér sós és édes változatban is feldobja az ünnepi asztalt, és elegáns kísérője mindenféle krémnek, pástétomnak.

Datolyás kesudióvaj

Datolyás kesudióvaj

Magvajakat otthon sem nagy ördöngösség csinálni, de talán kesudióból a legegyszerűbb, mert gyorsan krémesedik, datolyával pedig mennyei.

Narancsos-olívaolajos sütemény

Narancsos-olívaolajos sütemény

Egyszerű kevert alaptészta, az olívaolajtól mégis nagyon izgalmas süti lesz – citrusfélékkel klasszul variálható, ez most egy narancsos verzió.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes