Az amerikai palacsinta műfaja az első kisfiam születése után vált alapvetéssé az életünkben. A rengeteg kipróbált recept közül ez a személyes kedvencem, mert ez lesz igazán könnyű, habos, a massza jól kezelhető. A palacsintákat könnyű megfordítani és tartják a formájukat sütés után is – lehet, hogy viccesen hangzik, de ezek fontos szempontok! Írót már sok szupermarketben találni, ha láttok, jusson eszetekbe ez a recept!
Amerikai palacsinta íróval
Adag
12
dbElőkészítés
20
percSütés
20
percTeljes elkészítési idő
40
percHozzávalók
25 dkg liszt
2 evőkanál cukor
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
2 egész tojás szétválasztva
6 dl író
4 evőkanál vaj
Elkészítés
- A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, só) egy közepes keverőtálban összekeverjük.
- Egy másik tálban kikeverjük a tojássárgáját az íróval és az olvasztott vajjal, a tojásfehérjét pedig egy csipet sóval lágy habbá verjük.
- A két keveréket összeöntjük és simára keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a habbal. Nem szabad túlkeverni, hogy minél levegősebb maradjon!
- Tapadásmentes palacsintasütőben (így nem kell alá zsiradék) fél merőkanálnyi adagokból egyenként kisütjük a palacsintákat. Amikor mindkét oldalukon megsültek, tányérra szedjük és 40 fokra előmelegített sütőben fogyasztásig melegen tartjuk őket. Juharsziruppal és egy kevés olvasztott vajjal tálaljuk.
Tipp:
- Ha nem kaptatok írót, kefirrel is helyettesíthetitek.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora