Közel-keleti ételek
Nem titok, hogy a közel-keleti ételekhez különösen vonzódom, ezért bőven találsz ilyen recepteket itt. Természetesen a hummusz és a falafel általam legjobbnak vélt verzióját is megosztom, de van itt pár extrább fogás is, amivel új és kicsit egzotikusabb ízeket, hangulatot csempészhetsz a konyhába. Datolya, mazsola, méz, gránátalma, fahéj, más illatos fűszerek – ezek mind gazdagon szerepelnek a receptekben. És persze a kedvencem, az eredeti babka receptjét is közreadom, amit egyenesen a tel-avivi piacon, több napnyi kemény kitartással szereztem meg, és azóta is ezt sütöm.
Kecskesajtos céklakrém dióval
Látványos és izgalmas céklakrém zaatar fűszerrel, kecskesajttal és karamellizált dióval – partifalatnak és előételnek is tökéletes.
Arayes, a libanoni húsos lepény
Marhahúsos lepény házi hétfűszer-keverékkel – utóbbiból marad bőven más alkalomra is, szuper lesz sült zöldségekhez vagy más közel-keleti ételhez.
Paradicsomos csicseriborsó fodros kellel
Fűszeres, laktató és nem mellesleg szuper egészséges vegetáriánus fogás csicseriborsóval és fodros kellel.
Imam bayildi, a török töltött padlizsán
A fahéjtól kicsit egzotikus, vajpuhára sült, illatos padlizsán zöldséges, fűszeres töltelékkel – isteni, pofonegyszerű vega fogás.
Almás-mézes-diós babka
A klasszikus csokoládés tölteléket most egy almás-mézes-diós verzió váltotta a babkában, és így is nagy kedvenc lett.
Adas polo, azaz perzsa sült rizs
Ez nem egy hétköznapi köret! A perzsa sült rizst datolya, pirított hagyma és kurkuma teszik különlegessé, így akár önálló fogásként is megállja a helyét.
Zöldséges piláf sült csirkecombbal
Ropogósra sült csirkecomb zöldséges piláffal – egészséges, gyors, színes vacsora vagy ebéd, amit kedved szerint variálhatsz zöldségekkel.
Babka, a jeruzsálemi kalács
Így készül az eredeti babka, azaz a jeruzsálemi kalács – a receptben tippeket, trükköket is találsz.
Tarator, azaz joghurtos uborkaleves
A bolgár tarator egy elképesztően üdítő joghurtos uborkaleves rengeteg zöldfűszerrel, mogyoróval, szóval igazi nyári fogás.
Zöld saksuka
Szuperzöld tavaszi saksuka-variáció – ha szeretnétek feldobni kicsit a reggeliteket, dobjátok be ezt a receptet!
Édesburgonyás vöröslencse-leves
Gyors leves a hétköznapokra, foglalkozni legalábbis nagyon keveset kell a vöröslencse-levessel – most édesburgonyával készült, de tökéletes sütőtökkel is.
Házi falafel-tál hummusszal
Házi, villámgyors falafel saját keverékből, amit betárazhattok nagyobb mennyiségben, és még egy hummusz alapreceptet is mutatok hozzá.
Közel-keleti ételek 1 találat
Közel-keleti ételek
Nem titok, hogy a közel-keleti ízekhez különösen vonzódom, ezért bőven találsz ilyen recepteket itt. Természetesen a hummusz és a falafel általam legjobbnak vélt verzióját is megosztom, de van itt pár extrább fogás is, amivel új és kicsit egzotikusabb ízeket, hangulatot csempészhetsz a konyhába. Datolya, mazsola, méz, gránátalma, fahéj, más illatos fűszerek – ezek mind gazdagon szerepelnek a receptekben. És persze a kedvencem, az eredeti babka receptjét is közreadom, amit egyenesen a tel-avivi piacon, több napnyi kemény kitartással szereztem meg, és azóta is ezt sütöm.
Kecskesajtos céklakrém dióval
Látványos és izgalmas céklakrém zaatar fűszerrel, kecskesajttal és karamellizált dióval – partifalatnak és előételnek is tökéletes.
Arayes, a libanoni húsos lepény
Marhahúsos lepény házi hétfűszer-keverékkel – utóbbiból marad bőven más alkalomra is, szuper lesz sült zöldségekhez vagy más közel-keleti ételhez.
Paradicsomos csicseriborsó fodros kellel
Fűszeres, laktató és nem mellesleg szuper egészséges vegetáriánus fogás csicseriborsóval és fodros kellel.
Imam bayildi, a török töltött padlizsán
A fahéjtól kicsit egzotikus, vajpuhára sült, illatos padlizsán zöldséges, fűszeres töltelékkel – isteni, pofonegyszerű vega fogás.