Első olvasatra talán meglepő lehet a kávé és a cékla párosítása, de annyira jól működik, hogy egyből kétszer is szerepel a kávé a receptben. Egyszer a sült céklák és répák ízesítésére használt fűszerkeverékben, később a salátaöntetbe is kevertem egy kevés presszókávét, hogy fokozzam az ízhatást.
Kávés sültcékla-saláta kecskesajttal
Adag
2
adagElőkészítés
20
percSütés
30
percTeljes elkészítési idő
50
percHozzávalók
- A zöldségekhez:
2 cékla
1 csomag színes répa
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál kávés fűszerkeverék
- A salátához:
1 csomag vegyes, színes salátalevél
15 dkg puha kecskesajt
5 dkg száraz serpenyőben lepirított dió
- Az öntethez:
25 ml presszókávé
50 ml balzsamecet
1 teáskanál méz
½ kezeletlen narancs reszelt héja
2 evőkanál frissen facsart narancslé
2-3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- A céklát falatnyi darabokra vágjuk, a répát hasábokra. Összeforgatjuk a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal, hőálló edénybe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt puhára sütjük.
- Az öntet hozzávalóit krémesre keverjük, vagy kis befőttesüvegben összerázzuk. Közvetlenül a tálalás előtt az öntet felével összeforgatjuk a salátaleveleket, elrendezzük rajta a sült zöldségeket, rámorzsoljuk a diót és a kecskesajtot. A végén a maradék öntettel meglocsoljuk.
Recept videó
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora