Desszert, Gyerekbarát, Hedonista, TV műsor

Almás fordított palacsinta

4 hozzászólás

A palacsinta is meglepően változatos műfaj. Ha Gombóc Artúr lennék, hosszan sorolhatnám, hogy mennyi fajtája létezik, de most inkább megelégszem azzal, hogy mutatok egy különlegesebb változatot. Ez a palacsinta a fordított almatorta és a sütőben sült palacsinta házasságából született. A serpenyő aljára először a karamell kerül, ezt borítjuk be almagerezdekkel, majd a palacsintatésztával. Az egészet a sütőben kell megsütni, és a végén megfordítani, hogy a karamelles alma legyen felül.

Almás fordított palacsinta

Adagadag
Előkészítési idő

25

minutes
Sütési idő

15

minutes
Teljes idő

40

minutes

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 35 g sima liszt

  • 35 g tönkölybúza liszt

  • 1 teáskanál barna cukor

  • 1 csipet só

  • 2 tojás

  • 2 dl görög joghurt

  • Az almához:
  • 2 nagyobb alma

  • 50 g cukor

  • 2 evőkanál vaj

  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé

Elkészítés

  • A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  • Egy serpenyőben, amit később a sütőbe is be tudunk tenni, karamellizáljuk a cukrot. Ha szeretjük a végén adunk hozzá egy kevés sót is.
  • Az almák magházát kivágjuk, és vastag szeletekre vágjuk a gyümölcsöt. A szeleteket összeforgatjuk a citromlével, majd ráfektetjük a karamellre és a vajat kis darabokban eloszlatjuk rajta.
  • Az almára öntjük a palacsintatésztát a szélétől befelé haladva. A serpenyőt az előmelegített sütőbe tesszük és 15 percig sütjük a palacsintát, amíg a közepe is megszilárdul, a szélein pedig sötétedni kezd a tészta. A sütőből kivéve óvatosan átfordítjuk a palacsintát egy tányérra és azonnal kínáljuk.

Recept videó

Tipp

  • Minél sütétebbre sütjük a palacsintát, annál finomabb lesz. Nyugodtan hagyjuk, hogy a szélein szinte fekete legyen, de természetesen ne égessük meg!

4 hozzászólás

  1. Kedves Dóra!

    Az almás fordított palacsinta elképesztően finomnak néz ki, szeretném vele meglepni a férjem és a fiam. Az egyetlen gondom, hogy a csemete tojásallergiás, semmilyen formában nem eheti. Van esetleg valami ötleted, hogy mivel tudnám ebben a csodás receptben helyettesíteni?
    Előre is nagyon köszönöm a választ!
    Csilla

  2. Veгy raⲣidly tһis web page will be famous amid all blogging սsers, due to it’s good articles

    my web-site – calendário de setembro de 2022

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*