Ki mondta, hogy a grillezés kizárólag nyári műfaj? Most, amikor ezeket a sorokat írom, december van és éppen leesett az első hó, de ez nem gátol meg abban, hogy este ezeket a fűszeres csirkeszárnyakat ropogtassuk egy jó csípős mártogatós társaságában. A mártogatós lesz a pác is, így nagyobb adagot készítek belőle és a felét elteszem, amíg kisülnek a szárnyak. Egy asztali grill nagyon jó szolgálatot tesz télen, ha nem akartok a teraszon fagyoskodni, amíg megsülnek a csirkeszárnyak.
Csípős grillezett csirkeszárny
Adag
4
adagElőkészítés
20
percSütés
25
percPihentetés
1
óraTeljes elkészítési idő
1
óra45
percHozzávalók
1 nagy csokor petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
20 dkg Erős Pista
1 dl olívaolaj
1 evőkanál gránátalmaszirup (vagy méz)
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
1 kg csirkeszárny
Elkészítés
- A petrezselymet finomra aprítjuk, a fokhagymát a sóval mozsárban pépesre törjük. A csirkeszárnyak kivételével a pác/mártogatós hozzávalóit összekeverjük. Kb. 1,5 deciliternyit félreteszünk belőle mártogatósnak, ezt felhasználásig a hűtőbe tesszük.
- A maradék páccal bekenjük a csirkeszárnyakat és legalább egy órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Ezután a csirkeszárnyakat nyársra húzzuk – nyársanként 4-6 darabot, majd ezeket asztali vagy kerti grillen, gyakran forgatva 20-25 perc alatt készre sütjük. A félretett mártogatóssal tálaljuk és tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel vagy korianderrel. Pár csepp citromlé se rontja el.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora