Gyors, Hétköznapra, Tudatos, Vega

Tökmagos medvehagyma pesto

2 hozzászólás

Szeretem együtt a tökmag és a megvehagyma izét – az egyik még a telet búcsúztatja, a másik pedig a tavasz első igazi friss íze. A megvehagymával nehéz felvenni az ízversenyt és nem is szeretném, hogy bármi elnyomja azt, így a tökmag mellé szoktam mandulát is tenni. Ezeken kívül pedig csak a szokásos alapanyagok kerülnek a pesztóba: extra szűz olíva olaj, kevés parmezán, és só.

Tökmagos medvehagyma pesto

Adag

4

dl
Előkészítési idő

5

minutes
Elkészítési idő

10

minutes
Total time

15

minutes

Hozzávalók kb. 4 dl-hez

  • 1 csokor medvehagyma (15 dkg)

  • 50 g frissen reszelt parmezán

  • 20 g tökmag

  • 30 g mandula

  • 1-1,5 dl extra szűz olíva olaj

Elkészítés

  • A medvehagymát megmossuk és salátacentrifugában megszárítjuk.
  • A tökmagot és a mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd kiszedjük és hagyjuk kihűlni.
  • Késsel feldaraboljuk a megvehagymát, majd a többi hozzávalóval együtt – az olaj kivételével – késes aprítógépbe tesszük és finomra aprítjuk.
  • Az olajat folyamatosan adagoljuk aprítás közben és annyi adjunk csak hozzá, hogy krémes állagú, lágy pestót kapjunk.
  • Befőttesüvegbe tesszük, a tetejére egy kevés olíva olajat öntünk és a hűtőben tároljuk. Több hétig is eláll, ha az olaj légmentesen lezárja.

Tipp

  • 1 teáskanál frissen reszelt (bio) citromhéjat is adhatunk a pestohoz, kiemeli az ízeket.

2 hozzászólás

  1. Pingback: Joghurtsajt medvehagyma pestóval • havasdora.hu

  2. Pingback: Langyos sült zöldség saláta fűszeres lazaccal • havasdora.hu

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*