Főétel, Grill, Hedonista, Hús, TV műsor

Steak kávés fűszerkéregben

0 hozzászólás

Íme egykülönleges ötlet, hogy hogyan készítsd el a steaket – a viedóban megtalálsz minden tudnivalót a sütéshez és a fűszerezéshez is. Bármilyen alkalomkor kiemelt helyen szerepelhet ez a szép szelet marhahús chlivel, kávéval, fűszerpaprikával fűszerezve. Meglep, hogy kávét használok a fűszerkeverékben? Biztos vagyok benne, hogy ha kipróbálod, te is olyan lelkes leszel majd, mint én.

Steak kávés fűszerkéregben

Adag

2

adag
Előkészítési idő

20

minutes
Sütési idő

20

minutes
Teljes idő

40

minutes

Hozzávalók

  • A fászerkeverékhez:
  • 1 evőkanál fűszerpaprika

  • 1 evőkanál őrölt csilipaprika

  • 2 evőkanál őrölt kávé

  • 5 evőkanál barna cukor

  • 1 evőkanál fütölt paprika

  • 1,5 teáaskanál szárított oregánó

  • 1,5 teáskanál őrölt bors

  • 1,5 teáaksnál mustárpor

  • 1 teáskanál őrölt gyömbér

  • 1 evőkanál só

  • A steakhez:
  • 2 x 25 dkg marha bélszín

  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

  • A fűszereket összekeverjük. A steaket sütés előtt legalább fél órával kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Papírtörlővel szárazra töröljük, majd megforgatjuk a fűszerkeverékben, belenyomkodva, hogy minden oldalára rátapadjon.
  • A serpenyőben füstölésig felforrósítjuk az olajat és a hússzeleteket minden oldalukon magas hőmérsékleten körbe sütjük, hogy kérget kapjon a hús. Mivel vastag bélszín szeletekkel dolgozunk, érdemes a sütőben befejezni – ehhez a kérgezés után áttesszük a steakeket egy hőálló edénybe.160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 percig sütjük. Ha van maghőmérőnk, közepesen átsült steakhez 52 fokos maghőmérsékletig süssük, majd vegyük kia. sütőből és szeletelés előtt hagyjuk 5 percig pihenni alufóliával letakarva.

Recept videó

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*