Főétel, Gyors, Hétköznapra, Tészta, TV műsor

Tohnalgolyók paradicsomszószban

0 hozzászólás

A gyerekek kedvence. Ehhez nincs is mit hozzáfűzni, mert a tonhalas spagetti tud mindent, amiért a gyerekek rajonganak, hát még akkor, ha a tonhal kis golyók formájában van jelen! Szerencsére a felnőttek se fogják úgy érezni, hogy ez az étel nem nekik szól – ez egy igazi komfortot adó fogás, amit könnyen elkészíthetünk és mégse teljesen hétköznapi recept. A fenyőmag a pici luxus benne, amitől egy kicsit érdekesebb és sokkal finomabb lesz, mintha nem lenne benne. Ezen nem spórolnék. (x)

Tohnal golyók paradicsomszószban

Course: Főétel, Gyors, Hétköznapra, Tészta, TV műsor
Adag

4

adag
Elkészítési idő

15

minutes
Főzési idő

20

minutes
Total time

35

minutes

Hozzávalók

  • 35 dkg tonhal konzerv

  • 10 dkg fenyőmag

  • 1 nagy csokor petrezselyem

  • 1 kezeletlen citrom

  • 50 g zsemlemorzsa

  • 1 tojás

  • 2 evőkanál étolaj

  • 40 dkg linguine

  • 2 evőkanál olíva olaj

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 40 dkg konzerv paradicsom

Elkészítés

  • A fenyőmagot száraz serpenyőben lepirítjuk, felhasználásig félretesszük.
  • A tonhal konzervet lecsepegtetjük, majd egy keverőtálba tesszük és összekeverjük a tojással, a finomra vágott petrezselyem felével, a pirított fenyőmag felével és a citrom reszelt héjával. Kevés sóval, borssal, frissen facsart citromlével ízesítjük. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy gombócokat tudjunk belőle gyúrni. Diónyi gombócokat formázunk a masszából.
  • Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a tonhalgolyókat körbe pirítjuk. Ha mind elkészült, kiszedjük és félretesszük őket. A serpenyőbe öntjük az olíva olajat és a finomra vágott fokhagymát kicsit lepirítjuk, hogy illatozni kezdjen, majd gyorsan ráöntjük a paradicsomot és sűrűre főzzük. Közben sózzuk borsozzuk, és ha besűrűsödött visszatesszük a tonhalgolyókat is a serpenyőbe és óvatosan összeforgatjuk a paradicsomszósszal.
  • A tésztát fogkeményre főzzük és ezt is a szószba forgatjuk. Azonnal tálaljuk a maradék petrezselyemmel és a fenyőmaggal megszórva. Csepegtethetünk rá egy kevés citromlevet is.

Recept videó

Tipp

  • A halas tésztákhoz nem szoktak az olaszok parmezánt adni, a citromos ízesítés miatt ez nem is hiányzik ennél a receptnél.
Tohnalgolyók paradicsomszószban

A receptet a Rio Mare támogatta.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*