Nyári ételek
Végre jöhetnek a különböző csodás színekben pompázó, nyári ételek! Rengeteg verziót találsz itt például a paradicsom felhasználására – konfitálva, sütve, főve, sőt, még egy tarte tatinbe és galette-be is belepakoltam. A legklasszabb, hogy már a grillszezon is dübörög, úgyhogy sok-sok grillreceptet is mutatok, akár csak a családnak főzöl, akár egy egész vendégseregre készülsz. Mindig igyekszem a helyi termelőknél éppen fellelhető, szezonális gyümölcsökkel, zöldségekkel zsonglőrködni, úgyhogy nyáron minden mennyiségben jöhet a kukorica, zsenge zöldborsó, padlizsán, na, és persze a zöldfűszerek, amiből bevallom, hogy tonnaszám használok, de hidd el, nem érdemes spórolni velük.
Epres Charlotte sütés nélkül
Látványos torta kevés munkával, és bármilyen gyümölccsel variálható – ez a Charlotte!
Nizzai saláta lazaccal
A nizzai saláta újabb példa arra, hogy a saláta nem unalmas műfaj, és simán lehet laktató, teljes értékű fogás, most például tonhal helyett lazaccal.
Csípős grillezett csirkeszárny
Grillezni nem csak nyáron lehet, sőt, a forró sütő és a jó fűszeres, csípős csirkeszárnyak a hidegben esnek igazán jól.
Mangalicakaraj mézes-meggyes salátával
Lehet, hogy meglepő, de a fanyar meggy szuperül passzol salátákba, és megkoronázza a zsályával sült serpenyős karajt.
Meggyes-joghurtos jégkrém
Gyümölcs, joghurt, granola, méz – nem is kell ennél több egy egészséges jégkrémhez, ami kánikulában még reggelire is tökéletes lesz.
Csirkenyárs ananásszal és banánketchuppal
A grillezett csirkenyárs klassz műfaj, ez ugyan egy egzotikusabb verzió, de az ananász és banánketchup miatt abszolút gyerekbarát fogás.
Csirkés taco grillezettbarack-salsával
A taco igazi család- és csapatépítő kaja, mindenki megcsinálhatja magának, és addig is, amíg elkészülnek a feltétek hozzá, a grill körül jókat lehet beszélgetni.
Nyári ételek 1 találat
Nyári ételek
Végre jöhetnek a különböző csodás színekben pompázó fogások! Rengeteg verziót találsz itt például a paradicsom felhasználására – konfitálva, sütve, főve, sőt, még egy tarte tatinbe és galette-be is belepakoltam. A legklasszabb, hogy már a grillszezon is dübörög, úgyhogy sok-sok grillreceptet is mutatok, akár csak a családnak főzöl, akár egy egész vendégseregre készülsz. Mindig igyekszem a helyi termelőknél éppen fellelhető, szezonális gyümölcsökkel, zöldségekkel zsonglőrködni, úgyhogy nyáron minden mennyiségben jöhet a kukorica, zsenge zöldborsó, padlizsán, na, és persze a zöldfűszerek, amiből bevallom, hogy tonnaszám használok, de hidd el, nem érdemes spórolni velük.
Tökfőzelék, ahogy én szeretem
A rémes menzai emlékeket örökre ki lehet törölni, mert ez a tökfőzelék egészen más élmény: nincs szétfőzve, mascarponéval, friss kaporral készül.
Gombás ravioli krémes sajtszószban
Ha egy laktató, de nagyon gyors vacsorát szeretnétek összedobni, ez a gombás ravioli pont alkalmas erre – a lelke a könnyű sajtszósz.
Zöldborsópörkölt tönkölynokedlivel
Az egyik kedvenc magyaros vega ételem ez a gyors zöldborsópörkölt tönkölylisztes nokedlivel – szuper fehérjedús fogás a hétköznapokra.
Pisztáciás sajttorta
Sűrű, krémes, de nem túl édes sajttorta, az alján ropogós, pisztáciás kekszréteggel – kell ennél több? Talán csak némi eper!