Citromos csirkeleves rizzsel

A citromos csirkelevest rengetegféleképpen készítem, ezt most egy rizses változat. A rizst belefőzöm a levesbe, ettől sűrű lesz, kicsit opálos, és be is sűríti a kifövő keményítő a levet. A citrom frissít, üdít és kicsit összehúzza a szánkat, miközben étvágyat is csinál – így lehet könnyen jóllakni egy levessel. A sok zöldfűszer kihagyhatatlan, és ízlés szerint variálható.

Citromos csirkeleves rizzsel

Citromos csirkeleves rizzsel

Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Főzés

35

perc
Teljes elkészítési idő

50

perc

Hozzávalók

  • ½ kg csirkemellfilé

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 1 póréhagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 l csirkealaplé

  • 2 babérlevél

  • 15 dkg hosszúszemű rizs

  • ½ teáskanál fehérbors

  • 1-2 teáskanál só

  • 1 nagyobb citrom

  • 1 nagy csokor petrezselyem

  • 1 csokor kapor

  • görög joghurt a tálaláshoz

Elkészítés

  • A csirkemellet csíkokra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és a csirkét alaposan lepirítjuk. Kiszedjük a húst és félretesszük.
  • A hagymát és a fokhagymát a lábasba tesszük, puhára pároljuk, hozzáadjuk a babérlevelet, visszatesszük a csirkét és a rizst is beletesszük. Felöntjük alaplével, és fedő alatt addig főzzük, amíg a rizs és a hús megpuhulnak. Közben sózzuk, borsozzuk.
  • A zöldfűszereket finomra aprítjuk, a leveshez adjuk, a frissen reszelt citromhéjjal és a citrom frissen facsart levével együtt. Annyi citromlevet adjunk a leveshez, amennyire savanyúra szeretnénk, ez egyéni ízlés kérdése.

Tipp:

  • Tálaláskor 1-1 evőkanál görög joghurt tovább fokozza a savanykás ízt, és tartalmasabbá teszi a levest.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Vacsoraötletek

Mázas húsvéti sonka

Mázas húsvéti sonka

Kicsit más, de sokkal különlegesebb élmény, mint a hagyományos húsvéti sonka: nemcsak fő, hanem sül is, és kap egy isteni, édes mázat a végén.

Ázsiai újhagymás palacsinta

Ázsiai újhagymás palacsinta

Ázsiai újhagymás palacsinta, ami sokkal inkább lepény – van egy-két trükkje, de egyébként nagyon könnyen elkészíthető, és más zöldséggel is klasszul működik.

Serpenyős libamáj körtével

Serpenyős libamáj körtével

A libamáj luxus alapanyag, ezért nagyon nem mindegy, hogyan készítjük el, de nem kell megijedni tőle, ez egy nagyon egyszerű, viszont igazi ünnepi fogás.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes