Tonhalgolyók paradicsomszószban

A gyerekek kedvence. Ehhez nincs is mit hozzáfűzni, mert a tonhalas tészta tud mindent, amiért a gyerekek rajonganak, hát még akkor, ha a tonhal kis golyók formájában van jelen! Szerencsére a felnőttek se fogják úgy érezni, hogy ez az étel nem nekik szól – ez egy igazi komfortot adó fogás, amit könnyen elkészíthetünk, de mégsem teljesen hétköznapi recept. A fenyőmag a pici luxus benne, amitől egy kicsit érdekesebb és sokkal finomabb lesz, mintha nem lenne benne.

Tonhalgolyók paradicsomszószban

Tonhalgolyók paradicsomszószban

Course: Főétel, Gyors, Hétköznapra, Tészta, TV műsor
Adag

4

adag
Elkészítés

15

perc
Főzés

20

perc
Teljes elkészítési idő

35

perc

Hozzávalók

  • 10 dkg fenyőmag

  • 35 dkg tonhalkonzerv

  • 1 nagy csokor petrezselyem

  • 1 kezeletlen citrom

  • 50 g zsemlemorzsa

  • 1 tojás

  • 2 evőkanál étolaj

  • 40 dkg linguine tészta

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 40 dkg konzerv paradicsom

  • só, bors

Elkészítés

  • A fenyőmagot száraz serpenyőben lepirítjuk, felhasználásig félretesszük.
  • A tonhalkonzervet lecsepegtetjük, majd egy keverőtálba tesszük és összekeverjük a tojással, a finomra vágott petrezselyem felével, a pirított fenyőmag felével és a citrom reszelt héjával. Kevés sóval, borssal, frissen facsart citromlével ízesítjük. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy gombócokat tudjunk belőle gyúrni. Diónyi gombócokat formázunk a masszából.
  • Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a tonhalgolyókat körbepirítjuk. Ha mind elkészült, kiszedjük és félretesszük őket. A serpenyőbe öntjük az olívaolajat, és a finomra vágott fokhagymát kicsit lepirítjuk, hogy illatozni kezdjen, majd gyorsan ráöntjük a paradicsomot és sűrűre főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk, és ha besűrűsödött, visszatesszük a tonhalgolyókat is a serpenyőbe, majd óvatosan összeforgatjuk a paradicsomszósszal.
  • A tésztát fogkeményre főzzük, és ezt is a szószba forgatjuk. Azonnal tálaljuk a maradék petrezselyemmel és a fenyőmaggal megszórva. Csepegtethetünk rá egy kevés citromlevet is.

Recept videó

Tipp:

  • A halas tésztákhoz nem szoktak az olaszok parmezánt adni, a citromos ízesítés miatt ez nem is hiányzik ennél a receptnél.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Azonnal puha mézeskalács

Puha mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács recept, ami sütés után azonnal fogyasztható. Sokat csináljatok belőle, mert nagyon eteti magát!

Glutén és laktózmentes mézeskalács

Mentes mézeskalács

Glutén és laktózmentes mézeskalács, ami annyira finom, hogy felveszi a versenyt az eredetivel. Sőt, lehet, hogy még meg is előzi.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes