Likőrös forró csoki

Tél, advent, hideg…akkor itt a forrócsoki-szezon! A forró csoki akkor az igazi, ha jó sűrű, szinte megáll benne a kanál, és intenzív az íze. Lehetőleg jó minőségű étcsokoládét használjatok, és ehhez válasszátok ki a fűszereket – vagy akár egy kis alkoholt is. Én most csak két ízre koncentráltam: jó magas kakaótartalmú, szinte kesernyés csoki választottam, amit a krémlikőr nagyon szépen kiegészít. Egészségetekre!

Likőrös forró csoki

Likőrös forró csoki

Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Főzés

5

perc
Teljes elkészítési idő

15

perc

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsokoládé

  • 4 dl tej

  • 3 dl habtejszín

  • 1 dl krémlikőr

  • 1 csipet só

  • 3 teáskanál barna cukor

  • 16 db pillecukor

Elkészítés

  • A pillecukrokat bambusznyársra húzzuk és grillfokozatra állított, előmelegített sütőben 20-30 másodpercig sütjük, amíg egy kis színt kapnak. Azonnal kivesszük, hogy ne olvadjanak el.
  • A csokoládét hőálló tálba tesszük és apró darabokra törjük. A tejet a tejszínnel, egy csipet sóval és a cukorral együtt addig melegítjük, amíg gőzölögni kezd, de nem forraljuk fel.
  • A forró tejet a csokira öntjük, majd addig kavargatjuk, amíg a csokoládé teljesen elolvad.
  • A krémlikőrt a végén keverjük hozzá és azonnal fogyasztjuk. Előtte pillecukorral díszítjük.

Recept videó

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Vacsoraötletek

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes