Desszert, Gyors, Hedonista

Forró csoki

0 hozzászólás

Tél, advent, hideg… forró csoki szezon! A forró csoki akkor az igazi, ha jó sűrű, szinte megáll benne a kanál, és intenzív az íze. Lehetőleg jó minőségű étcsokoládét használjatok és ehhez válasszátok ki a fűszereket – vagy akár egy kis alkoholt is. Én most csak két ízre koncentráltam: jó magas kakaótartalmú, szinte kesernyés csoki választottam, amit a Baileys nagyon szépen kiegészít. Egészségetekre!

Forró csoki

Adag

4

adag
Előkészítési idő

10

minutes
Főzési idő

5

minutes
Teljes idő

15

minutes

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsokoládé

  • 4 dl tej

  • 3 dl habtejszín

  • 1 dl Baileys

  • 1 csipet só

  • 3 teáskanál barnacukor

  • 16 db pillecukor

Elkészítés

  • A pillecukrokat bambusznyársra húzzuk és grillfokozatra állított, előmelegített sütőben 20-30 másodpercig sütjük, amíg egy kis színt kapnak. Azonnal kivesszük, hogy ne olvadjanak el.
  • A csokoládét hőálló tálba tesszük és apró darabokra tölrjük. A tejet a tejszínnel, egy csipet sóval és a cukorral együtt addig melegítjük, amíg gőzölögni kezd, de nem forraljuk fel.
  • A forró tejet a csokira öntjük, majd addig kavargatjuk, amíg a csokoládé teljesen elolvad.
  • A Baileyst a végén keverjük hozzá és azonnal fogyasztjuk. Előtte pillecukorral díszítjük.

Recept videó

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*