Citromos csirkeleves rizzsel

A citromos csirkelevest rengetegféleképpen készítem, ezt most egy rizses változat. A rizst belefőzöm a levesbe, ettől sűrű lesz, kicsit opálos, és be is sűríti a kifövő keményítő a levet. A citrom frissít, üdít és kicsit összehúzza a szánkat, miközben étvágyat is csinál – így lehet könnyen jóllakni egy levessel. A sok zöldfűszer kihagyhatatlan, és ízlés szerint variálható.

Citromos csirkeleves rizzsel

Citromos csirkeleves rizzsel

Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Főzés

35

perc
Teljes elkészítési idő

50

perc

Hozzávalók

  • ½ kg csirkemellfilé

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 1 póréhagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 l csirkealaplé

  • 2 babérlevél

  • 15 dkg hosszúszemű rizs

  • ½ teáskanál fehérbors

  • 1-2 teáskanál só

  • 1 nagyobb citrom

  • 1 nagy csokor petrezselyem

  • 1 csokor kapor

  • görög joghurt a tálaláshoz

Elkészítés

  • A csirkemellet csíkokra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat, és a csirkét alaposan lepirítjuk. Kiszedjük a húst és félretesszük.
  • A hagymát és a fokhagymát a lábasba tesszük, puhára pároljuk, hozzáadjuk a babérlevelet, visszatesszük a csirkét és a rizst is beletesszük. Felöntjük alaplével, és fedő alatt addig főzzük, amíg a rizs és a hús megpuhulnak. Közben sózzuk, borsozzuk.
  • A zöldfűszereket finomra aprítjuk, a leveshez adjuk, a frissen reszelt citromhéjjal és a citrom frissen facsart levével együtt. Annyi citromlevet adjunk a leveshez, amennyire savanyúra szeretnénk, ez egyéni ízlés kérdése.

Tipp:

  • Tálaláskor 1-1 evőkanál görög joghurt tovább fokozza a savanykás ízt, és tartalmasabbá teszi a levest.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Glutén és laktózmentes mézeskalács

Mentes mézeskalács

Glutén és laktózmentes mézeskalács, ami annyira finom, hogy felveszi a versenyt az eredetivel. Sőt, lehet, hogy még meg is előzi.

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Nem múlhat el tavasz medvehagymával bolondított juhtúrós pogácsa nélkül – szuper párost alkotnak, de sima túróval is nagyon finom lesz!

Fetás-spenótos rétesbatyuk

Fetás-spenótos rétesbatyu

Ropogós rétesbatyuk feta sajttal és friss spenóttal töltve – tökéletes gyors vacsinak, vendégváró falatoknak, sőt, akár az uzsonnás dobozba is.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes