Gyors, Hús, Leves, TV műsor

Citromos csirkeleves rizzsel

0 hozzászólás

A citromos csirkelevest rengeteg féleképpen készítem, ezt most egy rizses változat. A rizst belefőzöm a levesbe, ettől sűrű lesz a leves, kicsit opálos és kicsit be is sűríti a riszből kifővő keményítő a levet. A citrom frissit, üdít és kicsit összehúzza a szánkat, miközben étvágyat is csinál – így lehet könnyen jóllakni egy levessel. A sok zöldfűszer kihagyhatatlan és ízlés szerint variálható.

Citromos csirkeleves rizzsel

Adagadag
Előkészítési idő

15

minutes
Főzési idő

35

minutes
Total time

50

minutes

Hozzávalók

  • ½ kg csirkemell filé

  • 1 evőkanál olíva olaj

  • 1 póréhagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 l csirke alaplé

  • 2 babérlevél

  • 15 dkg hosszúszemű rizs

  • 1 nagyobb citrom

  • 1 nagy csokor petrezselyem

  • 1 csokor kapor

  • 1-2 teáskanál só

  • ½ teáskanál fehérbors

  • görög joghurt a tálaláshoz

Elkészítés

  • A csirkemellet csíkokra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat és a csirkét alaposan lepirítjuk. Kiszedjük a húst és félretesszük.
  • A hagymát és a fokhagymát a lábasba tesszük, puhára pároljuk, hozzáadjuk a babérlevelet, visszatesszük a csirkét és a rizst is a lábasba tesszük. Felöntjük alaplével és fedő alatt addig főzzük, amíg a rizs és a hús megpuhulnak. Közben sózzuk, borsozzuk.
  • A zöldfűszereket finomra aprítjuk, a leveshez adjuk, a frissen reszelt citromhéjjal és a citrom frissen facsart levével együtt. Annyi citromlevet adjunk a leveshez, amennyire savanyúra szeretnénk, ez egyéni ízlés kérdése.

Tipp

  • Tálaláskor 1-1 evőkanál görög joghurt tovább fokozza a savanykás ízt és tartalmasabbá teszi a levest.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*