Nyári ételek
Végre jöhetnek a különböző csodás színekben pompázó, nyári ételek! Rengeteg verziót találsz itt például a paradicsom felhasználására – konfitálva, sütve, főve, sőt, még egy tarte tatinbe és galette-be is belepakoltam. A legklasszabb, hogy már a grillszezon is dübörög, úgyhogy sok-sok grillreceptet is mutatok, akár csak a családnak főzöl, akár egy egész vendégseregre készülsz. Mindig igyekszem a helyi termelőknél éppen fellelhető, szezonális gyümölcsökkel, zöldségekkel zsonglőrködni, úgyhogy nyáron minden mennyiségben jöhet a kukorica, zsenge zöldborsó, padlizsán, na, és persze a zöldfűszerek, amiből bevallom, hogy tonnaszám használok, de hidd el, nem érdemes spórolni velük.
Nyári ételek 1 találat
Nyári ételek
Végre jöhetnek a különböző csodás színekben pompázó fogások! Rengeteg verziót találsz itt például a paradicsom felhasználására – konfitálva, sütve, főve, sőt, még egy tarte tatinbe és galette-be is belepakoltam. A legklasszabb, hogy már a grillszezon is dübörög, úgyhogy sok-sok grillreceptet is mutatok, akár csak a családnak főzöl, akár egy egész vendégseregre készülsz. Mindig igyekszem a helyi termelőknél éppen fellelhető, szezonális gyümölcsökkel, zöldségekkel zsonglőrködni, úgyhogy nyáron minden mennyiségben jöhet a kukorica, zsenge zöldborsó, padlizsán, na, és persze a zöldfűszerek, amiből bevallom, hogy tonnaszám használok, de hidd el, nem érdemes spórolni velük.
Tarator, azaz joghurtos uborkaleves
A bolgár tarator egy elképesztően üdítő joghurtos uborkaleves rengeteg zöldfűszerrel, mogyoróval, szóval igazi nyári fogás.
Mézes-chilis kukoricasaláta grillkolbásszal
Grillkolbász nélkül is simán megállja a helyét ez a mézes-chilis kukoricasaláta, a házi chiliolaj pedig bármeddig eláll, egyszer próbáljátok ki a bolti helyett!
Vega töltött karalábé
A töltött karalábét ilyenkor kell kipróbálni, mert isteni, jól variálható zöldség, viszont akkor a legjobb, amikor zsenge és édes.
Zöldborsófőzelék rántott hallal
Zöldborsófőzelék alaprecept húzós rántás nélkül, extrazöld verzióban, sok petrezselyemmel – és pár tippel, hogyan variálhatjátok még tovább.