Zöldséges piláf sült csirkecombbal

A zöldséges piláf tulajdonképpen egy egyszerű köret gyönyörű elnevezése, és tökéletesen feldobja a hétköznapi gyors vacsorát vagy ebédet. Az a jó benne, hogy teljesen szezonra szabható, mindig abból a zöldségből kerüljön a rizs mellé, ami éppen a legfrissebb, legszínesebb, legzamatosabb.

Zöldséges piláf sült csirkecombbal

Zöldséges piláf sült csirkecombbal

Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Főzés

40

perc
Teljes elkészítési idő

1

óra 

Hozzávalók

  • A csirkéhez:
  • 2 evőkanál étolaj

  • 4 egész csirkecomb

  • 6-8 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál só

  • ½ teáskanál frissen őrölt bors

  • ½ teáskanál fűszerpaprika

  • ½ teáskanál őrölt római kömény

  • ½ teáskanál szárított kakukkfű

  • 2 dl zöldségalaplé

  • A piláfhoz:
  • 3 szál sárgarépa

  • 1 nagyobb cukkini

  • 10 szem koktélparadicsom

  • 4-5 szál újhagyma

  • 40 dkg basmati rizs

  • 1 evőkanál vaj

  • 1 evőkanál étolaj

  • 2 teáskanál só

  • ½ teáskanál őrölt kömény

  • 1 csokor petrezselyem vagy koriander

  • 3 evőkanál pirított napraforgómag

Elkészítés

  • A fokhagyma gerezdeket nem pucoljuk meg, csak megroppantjuk őket, így nem égnek meg pirítás közben.
  • Egy nagyobb serpenyőben közepesen magas lángon felhevítjük az olajat. A fűszereket összekeverjük és bedörzsöljük vele a csirkecombokat, majd a bőrös oldalukkal lefelé 8–10 perc alatt, többször átforgatva megpirítjuk őket. Akkor jó, ha valóban szép piros. A megroppantott fokhagymát is mellé dobjuk.
  • Ezután a serpenyőbe öntjük az alaplevet (vagy vizet), és fedő alatt puhára pároljuk a csirkecombokat.
  • Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a hasábokra vágott sárgarépát, cukkinit, a kettévágott paradicsomokat, a megtisztított újhagymát sóval, borssal ízesítjük. Egy hőálló edényben 20 perc alatt megsütjük őket.
  • A rizst átmossuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat, rádobjuk a római köményt, 30 másodpercig pirítjuk, majd a rizst is hozzáadjuk, és további 1 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk a rizst. Tálaláskor a rizsre tesszük a sült zöldségeket, gazdagon megszórjuk korianderrel és ha van, szumákkal. Mellé tesszük a sült csirkecombokat, megszórjuk pirított napraforgómaggal, és azonnal fogyasztjuk.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Ebédötletek

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes