Vaníliás krémtúró

Vaníliás krémtúró

Vaníliás krémtúró

Adag

6

adag
Előkészítés

10

perc
Főzés

15

perc
Teljes elkészítési idő

25

perc

Hozzávalók

  • 3 tojássárgája

  • 3 evőkanál cukor

  • 1 csipetnyi só

  • 1 evőkanál keményítő

  • 3 dl tej

  • 1 vaníliarúd kikapart magjai

  • 50 dkg túró

Elkészítés

  • A tojássárgáját a cukorral, a sóval és a keményítővel simára keverjük.
  • A tejet egy közepes lábasba öntjük, hozzákaparjuk a vaníliarúd magjait, majd felforraljuk.
  • A forró tejet hőkiegyenlítéssel, vagyis merőkanalanként hozzáadjuk a tojásos keverékhez, így nem fog összeugrani. Ha az összes tejet hozzáöntöttük, visszatesszük a lábasba, majd közepes láng felett, sűrűn kevergetve addig főzzük, amíg pudingállagú lesz. Félrehúzzuk és hagyjuk langyosra hűlni. Közben időnként keverjük át, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
  • Eztuán beletesszük a túrót, és botmixerrel pürésítjük.
  • Itt most 6 adaghoz 20 dkg szedret 2 evőkanál finomítatlan nádcukorral összekevertem és villával szétnyomkodtam. 1/2 lime héját ráreszeltem, és ezzel is összekevertem, majd a krémtúró mellé kanalaztam.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Vacsoraötletek

Sárgaborsódahl

Sárgaborsódahl

Ezzel a sárgaborsódahllal örökre elűzhetitek a szörnyű menzás emlékeket, mert a sárgaborsó igenis finom, itt a bizonyíték.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes