Desszert, Gyerekbarát, Gyors

Vaníliás krémtúró

1 comment

Vaníliás krémtúró

Adag

6

adag
Előkészítési idő

10

minutes
Főzési idő

15

minutes
Teljes idő

25

minutes

Hozzávalók

  • 3 tojássárgája

  • 3 evőkanál cukor

  • 1 csipetnyi só

  • 1 evőkanál keményítő

  • 3 dl tej

  • 1 vaníliarúd kikapart magjai

  • 50 dkg túró

Elkészítés

  • A tojássárgáját a cukorral, a sóval és a keményítővel simára keverjük.
  • A tejet egy közepes lábasba öntjük, hozzákaparjuk a vaníliarúd magjait, majd felforraljuk.
  • A forró tejet hőkiegyenlítéssel, vagyis merőkanalanként hozzáadjuk a tojásos keverékhez, így nem fog összeugrani. Ha az összes tejet hozzáöntöttük, visszatesszük a lábasba, majd közepes láng felett, sűrűn kevergetve addig főzzük, amíg pudingállagú lesz. Félrehúzzuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Közben időnként keverjük át, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
  • Eztuán beletesszük a túrót, és botmixerrel pürésítjük.
  • Itt most 6 adaghoz 20 dkg szedret 2 evőkanál finomítatlan nádcukorral összekevertem és villával szétnyomkodtam. 1/2 lim héját ráreszeltem és ezzel is összekevertem, majd a krémtúró mellé kanalaztam.

One Comment

  1. Nekem, nagyon bejön. Elkészítése nagyon jó és egészséges. Elkészítés!

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*