Főétel, Grill, Gyerekbarát

Tépett csirkés szendvics

0 hozzászólás

Rég óta kísérletezek olyan hamburger bucival, ami nem a hagyományos briós tésztából készül, hanem egy kicsit hasonlít a gyorséttermek puha zsemléire, de mégsincs teletömve mindenféle állományjavítóval. Azt is szerettem volna, ha a teteje azért ropogna. Tudom, nem kéne mindent egyszerre akarni. Erre a bucira mégis büszke vagyok, mert teljesíti azt, ami kitűztem célul. Ezt megfejeltem egy szuper izgalmas szósszal, egy egyszerű káposztasalátával, hogy elkészülhessen egy gyors csirkés szendvics grillcsirkéből, amit sokáig emlegetni fogok.  (x)

Tépett csirkés szendvics

Adag

8

adag
Előksézítési idő

45

minutes
Sütési idő

24

minutes
Kelesztési idő

2

minutes
Total time

1

hour 

9

minutes

Hozzávalók

  • A bucihoz:
  • 3,5 dl langyos tej

  • 1 tojás

  • 60 g olvasztott vaj

  • 30 g cukor

  • 7 g szárított élesztő

  • 1 teáskanál só

  • 45 dkg kenyérliszt

  • 10 dkg sima liszt

  • 1 tojás a kenéshez

  • egész mák a szóráshoz

  • A szószhoz:
  • 1 üveg 1664 Blanc

  • 1 evőkanál sűrített paradicsom

  • 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika

  • 1 csipet őrölt chili

  • 2 evőkanál Worchestershire szósz

  • 1 teáskanál só

  • 1 evőkanál finomítatlan barna cukor

  • 1 jófajta grillcsirke

  • A káposztasalátához:
  • ½ fej nyári káposzta

  • 1 citrom frissen facsart leve

  • 1 evőkanál só

Elkészítés

  • A bucihoz a robotgép keverőtáljába tesszük a langyos tejet, a tojást, az olvasztott vajat, a cukrot és az élesztőt. Összekeverjük és 2-3 percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet és a sót. Simára dagasztjuk, majd huzatmentes helyen 2 órát kelesztjük.
  • Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, kicsit kinyomkodjuk belőle a levegőt és 8 részre osztjuk. Gombócokat formázunk a belőle, és letakarva hagyjuk 30 percig pihenni. Sütőpapírral leterített sütőlapra tesszük őket, mindegyiket megkenjük felvert tojással és megszórjuk egész mákkal vagy szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  • Közben elkészítjük a szószt: a hozzávalókat egy kisebb lábasba tesszük és addig forraljuk, amíg kb. 1,5 dl sűrű szószt kapunk. Ebbe tesszük a csontról lefejtett grillcsirke húsát és összemelegítjük, ügyelve, hogy szaftos maradjon. Ha esetleg túl sűrű, egy kevés sörrel lazíthatjuk.
  • A káposztát nagyon vékonyra szeleteljük vagy gyaluljuk, ráfacsarjuk a citrom levét és megsózzuk. 15 percig hagyjuk így állni.
  • Összeállítjuk a szendvicset: minden kettévágott buciba egy adag káposztasalátát és egy jó nagy adag tépett, szaftos csirkét teszünk.

Recept videó

A receptet a 1664 Blanc támogatta.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*