Főétel, Gyerekbarát, Hétköznapra, Reggeli, Snack, Vega

Túrós fetás burek

0 hozzászólás

A horvátországi nyaralások elmaradhatatlan kelléke a burek. Én a sajtosat szeretem a legjobban, amit itthon is remekül el lehet készíteni túró és feta kombinációjával. Lehet hozzáadni spenótot, mángoldot, újhagymát vagy metélőhagymát, de én a natúr változatot szeretem a legjobban, ezért most ennek a receptjét osztom meg veletek.

Túrós fetás burek

Adag

6

adag
Előkészítési idő

30

minutes
Sütési idő

30

minutes
Total time

1

hour 

Hozzávalók 24 cm-es formához

  • 70 dkg túró

  • 20 dkg feta sajt

  • 20 dkg tejföl

  • 4 tojássárgája

  • 2 csomag réteslap (6 db)

  • 15 dkg vaj, olvasztva

  • só, bors

Elkészítés

  • A túrót és a fetát egy közepes méretű tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, 4 tojássárgáját,. Enyhén sózzuk, majd megtöltjük vele a réteslapokat.
  • Két lapot egymás mellé helyezünk úgy, hogy körülbelül a lapok negyede lefedje egymást. Az egészet megkenjük olvasztott vajjal, majd egy vékony csíkban rátesszük a tölteléket.
  • Óvatosan feltekerjük, és csigát formázunk belőle, amit egy sütőpapírral lefedett tepsire teszünk. Annyi tekercset készítünk, hgy egy 24 cm-es sütőformát tele tudjunk vele rakni szorosan (kb. 3).
  • A tetejét megkenjük a maradék olvasztott vajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 30‒35 perc alatt készre sütjük.

Címkék

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*