A horvátországi nyaralások elmaradhatatlan kelléke a burek. Én a sajtosat szeretem a legjobban, amit itthon is remekül el lehet készíteni túró és feta kombinációjával. Lehet hozzáadni spenótot, mángoldot, újhagymát vagy metélőhagymát, de én a natúr változatot szeretem a legjobban, ezért most ennek a receptjét osztom meg veletek.
Túrós-fetás burek
Adag
6
adagElőkészítés
30
percSütés
30
percTeljes elkészítési idő
1
óraHozzávalók 24 cm-es formához
70 dkg túró
20 dkg feta sajt
20 dkg tejföl
4 tojássárgája
2 csomag réteslap (6 db)
15 dkg vaj, olvasztva
só, bors
Elkészítés
- A túrót és a fetát egy közepes méretű tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgáját. Enyhén sózzuk, majd a keverékkel megtöltjük a réteslapokat.
- Két lapot egymás mellé helyezünk úgy, hogy körülbelül a lapok negyede lefedje egymást. Az egészet megkenjük olvasztott vajjal, majd egy vékony csíkban rátesszük a tölteléket.
- Óvatosan feltekerjük, és csigát formázunk belőle, amit egy sütőpapírral lefedett tepsire teszünk. Annyi tekercset készítünk, hogy egy 24 cm-es sütőformát szorosan tele tudjunk vele rakni (kb. 3 db).
- A tetejét megkenjük a maradék olvasztott vajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 30‒35 perc alatt készre sütjük.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora