Főétel, Grill, Gyors, Tudatos, Vega

Rizs bowl zöldségekkel és a kedvenc öntetemmel

0 hozzászólás

Rengetegszer készítek magamnak névtelen ételeket az otthon éppen fellelhető maradékokból, a hűtőben megbúvó zöldségekből. Ezeket hangzatosan is el lehet nevezni, főleg, amióta egyre népszerűbbek a mindenféle “bowl-ok” itthon is. Alapvetően arról van szó, hogy egy mély tányérba, bolw-ba, összepakolászunk mindenféle lehetőleg egészséges és ízlésünknek kedves alapanyagból és nyakonöntjük egy finom öntettel. Nálam itt most az önteten van a lényeg, mostanában sok mindenre ezt teszem.

Rizs bowl zöldségekkel és a kedvenc öntetemmel

Adag

1

adag
Előkészítési idő

15

minutes
Főzési idő

15

minutes
Teljes idő

30

minutes

Hozzávalók

  • 10-15 dkg főtt rizs

  • 2 evőkanál olíva olaj

  • 1 póréhagyma

  • 10 dkg spenót

  • 4-5 szál zöld spárga

  • 5 dkg zöldborsó

  • 1 marék póréhagyma csíra

  • 1 tojás

  • Az öntethez:
  • 2 teáskanál chili szósz

  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé

  • 1 csipet só

  • 1 teáskanál olíva olaj

Elkészítés

  • Az öntet hozzávalóit kikeverjük és felhasználásig félretesszük.
  • spenótot lobogó sós vízben leforrázzuk, majd lecsepegtetjük és kinyomkodjuk. A zöldborsót szintén blansírozzuk ugyanabban a vízben és felhasználásig félretesszük.
  • Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a hasábokra vágott póréhagymát magas lángon lepirítjuk rajta. Akkor lesz jó, ha a hagyma összeesik, de kívül meg is pirul. Kiszedjük a hagymát és a spárgyát is megpirítjuk. Kiszedjük.
  • tojást a serpenyőbe ütjük és a szélein ropogósra sütjük, miközben a sárgája még lágy marad.
  • Egy tálba szedjük a rizst, megpakoljuk az előkészített zöldségekkel, rátesszük a tojást és meglocsoljuk az öntettel.

Tipp

  • Bármilyen szezonális zöldséggel működik a recept. Amit érdemes sütni, pirítani, mert úgy édesebb lesz, azt semmiképp ne hagyjuk ki!

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*