Zöldborsófőzelék rántott hallal

Egy egyszerű zöldborsófőzelékben is, ami talán az összes főzelék közül a legnépszerűbb, mennyi lehetőség rejlik, még akkor is, ha csak az egyszerű, nem túlcicomázott változatokat nézzük! Kerüljön-e bele rántás (ne), milyen tejterméket vagy növényi italt, krémet, tejszínt adjunk hozzá, ezekhez milyen friss zöldfűszereket illesszünk, hogy a feltéteket ne is kezdjem sorolni. Ez itt, most az én kedvenc alapreceptem és ehhez néhány variációs javaslat.

Zöldborsófőzelék rántott hallal

Zöldborsófőzelék rántott hallal

Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Főzés

20

perc
Teljes elkészítési idő

35

perc

Hozzávalók

  • A főzelékhez:
  • 4-5 szál újhagyma

  • 1 evőkanál vaj

  • 1 evőkanál olaj

  • 1 teáskanál só

  • 600 g zöldborsó

  • 2 dl zöldségalaplé

  • 2 dl tejszín

  • 1 csokor petrezselyem

  • opcionális: 2 evőkanál mascarpone

  • A rántott halhoz:
  • 4 szelet tőkehal (lehet fagyasztott)

  • 1 tojás

  • 3 evőkanál liszt

  • 3 evőkanál panko morzsa

  • 1 teáskanál só

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • A vajat és az olajat felhevítjük egy közepes lábasban. Rádobjuk a felkarikázott újhagymát, sózzuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót is, és összekeverjük. Felöntjük alaplével és fedő alatt puhára pároljuk. Végül hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és összeforgatjuk.
  • Turmixgépben leturmixoljuk a zöldborsó felét a főzőlével, ezután visszatesszük a lábasba, és összekeverjük az egészben maradt borsószemekkel. Kevés mascarponét keverhetünk hozzá, de ezzel már éppen csak összemelegítjük, ha kell utána sózzuk.
  • A halat hasábokra vágjuk, enyhén sózzuk, bepanírozzuk és kirántjuk.

Tipp:

  • Tavasszal petrezselyem helyett turbolyával ízesítem, a tejszínt tejjel vagy növényi itallal váltom ki. Egzotikusabb ízekért tejszín helyett kókusztejszínnel készítem, a zöldfűszer lehet bazsalikom, menta vagy thai bazsalikom, ilyenkor egy kevés lime levet is csepegtetek bele. Néha pedig tej vagy tejszín helyett csak vajjal gazdagítom, sűrítem a végén, és petrezselyem, kevés reszelt citromhéj kerül bele.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Nem múlhat el tavasz medvehagymával bolondított juhtúrós pogácsa nélkül – szuper párost alkotnak, de sima túróval is nagyon finom lesz!

Azonnal puha mézeskalács

Puha mézeskalács

Azonnal puha mézeskalács recept, ami sütés után azonnal fogyasztható. Sokat csináljatok belőle, mert nagyon eteti magát!

Ropogós parmezános burgonya

Ropogós parmezános burgonya

Fantasztikusan finom köret, ami egy salátával főételnek is bőven megteszi, sőt, a ropogós burgonya mártogatóssal partifalatnak, sörkorcsolyának is szuper.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes