Hedonista, Snack

Spárga tempura

0 hozzászólás

A friss, könnyű, roppanós spárga, ha már úgy döntünk, hogy olajban sütjük, könnyed, ropogós bundát kíván. Ezt pedig sörös tempura tésztával érhetjük el. Van néhány trükk, amire érdemes odafigyelni a sütésnél és garantált lesz a leheletvékonyan bundázott roppnanós zöldség. Sörkorcsolyának sem utolsó, sőt, még adja is magát. dolog hiszen a tésztába is kerül egy kevés a sörből.

Kezdjük tehát a mindent eldöntő lépésekkel:

  1. A zöldségeket tisztítsuk meg, mossuk meg és töröljük szárazra, hogy mindenhol rátapadjon a massza.
  2. A tempura tészta legyen jó hideg, amit 1-2 jégkocka hozzákeverésével érhetünk el. A jéghiseg tészta a forró olajban ropogósabbra sül.
  3. A sör és a keményítő hozzáadása kritikus a massza légiessége szempontjából, így legy vékony és ropogós.
  4. Az olajat 180 fokra hevítsük fel és igyekezzünk ezen a hőmérsékleten tartani.
  5. Ahhoz, hogy az olaj ne hűljön le hirtelen és ne színva meg magát a tészta (vagyis ropogós maradjon) ügyeljünk arra, hogy egyszerre ne kerüljön sok bundázott zöldség az olajba – 4-5 darab adagonként.

Spárga tempura

Adag

4

adag
Előkszítési idő

30

minutes
Sütési idő

19

minutes
Teljes idő

49

minutes

Hozzávalók

  • A tempurához:
  • 50 dkg spárga (zöld, fehér vegyesen)

  • 12 dkg liszt

  • 30 g kukoricakeményítő

  • 1 evőkanál sütőpor

  • 1 csipet só

  • 2,5 dl búzasör

  • 1-2 jégkocka

  • kb. 1 liter olaj a sütéshez

  • A mártogatóshoz:
  • 1,5 dl görög joghurt

  • 1 dl majonéz

  • 1 bio citron reszelt héja

  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé

  • ½ teáskanál só

  • 1 csokor kiriander finomra aprítva

Elkészítés

  • Az olajat egy nagy lábasban vagy wokban 180 fokra felmelegítjük. A spárgákat megmossuk, megtisztítjuk és szárazra töröljük.
  • Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a kukoricakeményítővel, a sóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a sört és kézi habverővel összedolgozzuk, hogy palacsintatészta-szerű, sim masszát kapjunk. Beletesszük s jégkockát és, ha az olaj forró, egyből elkezdjük kisütni a spárgákat.
  • Egyenként a masszába mártjuk a spárgákat, megforgatjuk, hogy mindenhol rátapadjon és azonnal az olajba tesszük- 1-2 percig sütjük, közben megforgatjuk, majd papírtörlőre szedjük, leitatjuk a felesleges olajat és azonnal, frissen fogyasztjuk.
  • A mártogatós hozzávalóit kikeverjük és a spárga mellé kínáljuk.

Recept videó

Tipp

  • Közepes vastagságú spárgákból készítve a legfinomabb, mert ezek még kicsit roppanósak maradnak a sütés után is.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*