Spárgatempura korianderes mártogatóssal

A friss, könnyű spárga, ha már úgy döntünk, hogy olajban sütjük, könnyed, ropogós bundát kíván. Ezt pedig sörös tempura tésztával érhetjük el. Van néhány trükk, amire érdemes odafigyelni a sütésnél és garantált lesz a leheletvékonyan bundázott, roppanós zöldség. Sörkorcsolyának sem utolsó, sőt, még adja is magát a dolog, hiszen a tésztába is kerül egy kevés a sörből.

Spárgatempura korianderes mártogatóssal

Spárgatempura korianderes mártogatóssal

Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Sütés

20

perc
Teljes elkészítési idő

50

perc

Hozzávalók

  • A tempurához:
  • 50 dkg spárga (zöld, fehér vegyesen)

  • 12 dkg liszt

  • 30 g kukoricakeményítő

  • 1 evőkanál sütőpor

  • 1 csipet só

  • 2,5 dl búzasör

  • 1-2 jégkocka

  • kb. 1 liter olaj a sütéshez

  • A mártogatóshoz:
  • 1,5 dl görög joghurt

  • 1 dl majonéz

  • 1 bio citrom reszelt héja

  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé

  • ½ teáskanál só

  • 1 csokor koriander finomra aprítva

Elkészítés

  • Az olajat egy nagy lábasban vagy wokban 180 fokra felmelegítjük. A spárgákat megmossuk, megtisztítjuk és szárazra töröljük. Utóbbi azért fontos, hogy majd jól rátapadjon a tészta a zöldségre.
  • Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a kukoricakeményítővel, a sóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a sört, és kézi habverővel összedolgozzuk, hogy palacsintatésztaszerű, sima masszát kapjunk. Beletesszük a jégkockát (a jéghideg tészta roppanósabbra sül majd), és ha az olaj forró, egyből elkezdjük kisütni a spárgákat.
  • Egyenként a masszába mártjuk a spárgákat, megforgatjuk, hogy mindenhol rátapadjon és azonnal az olajba tesszük. Egyszerre legfeljebb 4-5 darabot süssünk, hogy az olaj ne hűljön le nagyon a hideg masszától. 1-2 percig sütjük, közben megforgatjuk, majd papírtörlőre szedjük, leitatjuk a felesleges olajat és azonnal, frissen fogyasztjuk.
  • A mártogatós hozzávalóit kikeverjük, és a spárga mellé kínáljuk.

Recept videó

Tipp:

  • Közepes vastagságú spárgákból készítve a legfinomabb, mert ezek még kicsit roppanósak maradnak a sütés után is.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

A receptet az 1664 Blanc támogatta.

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Snack- és desszertötletek

Bajor sörperec

Bajor sörperec

Kis pepecseléssel jár, de pont a fényes máz adja a bajor sörperec lényegét, a tésztából pedig még perecgolyót is lehet készíteni.

Ázsiai újhagymás palacsinta

Ázsiai újhagymás palacsinta

Ázsiai újhagymás palacsinta, ami sokkal inkább lepény – van egy-két trükkje, de egyébként nagyon könnyen elkészíthető, és más zöldséggel is klasszul működik.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes