Desszert, Gyerekbarát, Hedonista, Ünnepre

Répatorta (gluténmentes)

0 hozzászólás

Azért teszem zárójelbe, hogy ez a répatorta gluténmentes, mert ez általában azt jelenti, hogy az eredetihez képest kompromisszumos a recept. Ebben az esetben ez pont fordítva van: az, hogy ez a torta gluténmentes csak egy kis bónusz, mert ez az én személyes kedvenc répatorta receptem. Nem túl édes, tele minden finomsággal, ízbombákkal. Én a ragacsos helyett a kissé morzsálódós tésztát jobban szeretem, és ez olyan. A fűszereket lehet duplázni is akár, ha valaki úgy jobban szereti, én inkább az enyhén, elegánsan megjelenő fűszerezés híve vagyok.

Répatorta (gluténmentes)

Adag

8

adag
Előkészítési idő

30

minutes
Sütési idő

30

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Hozzávalók

  • A tortához:
  • 1,25 dl olvasztott kókuszzsír

  • 25 dkg mandulaliszt

  • 1 teáskanál só

  • 1 teáskanál sütőpor

  • ½ teáskanál szódabikarbóna

  • 1 kiskanál őrölt fahéj

  • 1 kiskanál őrölt gyömbér

  • ½ kiskanál őrölt szerecsendió

  • ½ kiskanál őrölt kardamom

  • 5 tojás

  • 20 dkg barna cukor

  • 1 evőkanál vanília kivonat

  • 25 dkg durvára reszelt sárgarépa

  • 70 g cukrozatlan kókuszreszelék

  • 80 g durvára vágott dió

  • A krémhez:
  • 22,5 dkg natúr krémsajt

  • 12 dkg puha vaj

  • 10 dkg porcukor

  • 80 g görög joghurt

  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

  • A sütőt 175 fokra előmelegítjük. 2 db 20 cm átmérőjű kapcsos forma alját kibéleljük sütőpapírral.
  • A fűszereket, a sót és a sütőport összekeverjük a liszttel.
  • Robotgépben felverjük a tojásokat a cukorral, amíg legalább háromszorosára habosodik és kifehéredik a tojás. Ez fontos, hogy könnyű legyen a tésztánk. Hozzáadjuk a vanília kivonatot is.
  • A reszelt répát alaposan kinyomkodjuk, majd összekeverjük a kókuszreszelékkel, dióval, mazsolával és az olajjal.
  • A robotgépet alacsony fokozatra állítjuk és váltakozva a tojáshabhoz adjuk a lisztes és a répás keveréket.
  • A masszát 2 kapcsos sütőforma között egyenlően elosztjuk és 35 perc alatt készre sütjük. 10 percig hagyjuk a formában hűlni, majd óvatosan kivesszük a formából és rácson teljesen kihűtjük a tortalapokat.
  • A krémhez a hozzávalókat habosra keverjük: először a vajat a krémsajttal, majd hozzáadjuk a porcukrot, végül a többi hozzávalót is. 10 percre behűtjük, majd megtöltjük és bevonjuk vele a tortát. Szeletelés előtt legalább egy órára a hűtőbe tesszük.

Címkék

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*