Előétel, Főétel, Gyors, Ünnepre, Vendégváró falat

Fehér körözött

0 hozzászólás

Pár éve fedeztem fel a körözött sápadt kistesóját és nagy kedvencemmé vált. Többféle képpen készítettem már, de ez az abszolút befutó. Az i-re a pontot a sör tette fel, egészen pontosan a 1664 Blanc, mert sört ugyan eddig is tettem bele, de ennek a sörnek a fűszerességéhez igazítottam a körözött ízvilágát is és így lett pont jó. Húsvétra vagy vacsira is jó szívvel ajánlom. (x)

Fehér körözött búzasörrel

Adag

6

adag
Előkészítési idő

15

minutes
Pihentetési idő

1

hour 
Teljes idő

1

hour 

15

minutes

Hozzávalók

  • 400 g juhtúró

  • 50 g vaj

  • 25 g tejföl

  • 2-3 evőkanál 1664 Blanc sör

  • ½ teáskanál só (ha nagyon sós a juhtúró, elhagyható)

  • 1 teáskanál koriander mag

  • ½ teáaskanál római kömény

  • 1 (bio) citrom frissen reszelt héja

  • 2 evőkanál metélőhagyma finomra aprítva

Elkészítés

  • A római köményt és a koriandert száraz serpenyőben lepirítjuk, majd mozsárban összetörjük.
  • A juhtúrót egy keverőtálba tesszük, simára keverjük a puha vajjal, tejföllel és annyi sörrel, hogy krémes állagú maradjon. Hozzáadjuk a mozsárban összetört fűszereket, a finomra aprított metélőhagymát és a citrom reszelt héját. Összekeverjük és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp

  • A húsvéti szendvicshez megpirítunk egy szelet húsvéti sonkát és ropogósra sütünk egy tojást. Egy szelet kenyeret megkenünk csatagon a körözöttel, rátesszük a sonkát és a tojást és azonnal elfogyasztjuk.

A bejegyzést a 1664 Blanc támogatta.

Címkék

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*