Desszert, Gyerekbarát, Hedonista, Ünnepre

Túrós palacsintatorta citromkrémmel

0 hozzászólás

Egész életemben azzal kampányoltam, hogy nem szeretem a palacsintát. Mostanra rá kellett jönnöm, hogy ez csak részben igaz… a palacsintatortákat kifejezetten megszerettem. A kedvencem továbbra is a csúsztatott palacsinta, de ez a túrós, citromos nagyon közel áll a szívemhez . Már akkor lázba jöttem, amikor pár hete kitaláltam, de amikor elkészült, még nagyobb lett a mosoly az arcomon. Csak egy tortának tűnik, de nagyon finom és nagyon laktató, jó sok embert fog boldoggá tenni.

Túrós palacsintatorta citromkrémmel

Adag

12

szelet
Előkészítési idő

25

minutes
Sütési idő

25

minutes
Pihentetési idő

4

minutes
Teljes idő

50

minutes

Hozzávalók

  • A palacsintatésztához:
  • 60 g olvasztott vaj

  • 7,5 dl tej vagy növényi ital (zab, rizs, stb.)

  • 4 egész tojás

  • 30 dkg liszt

  • 1 evőkanál cukor

  • ½ teáskanál só

  • A túrótöltelékhez:
  • 60 dkg túró

  • 20 dkg mascarpone

  • 2 evőkanál vanííliakivonat

  • 3 evőkanál porcukor

  • A citromos töltelékhez:
  • 20 dkg citromkrém

  • 20 dkg mascarpone

  • Porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  • A palacsintatészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és botmixerrel simár keverjük. Félretesszük, amíg elkészítjük a töltelékeket.
  • A túrót, vaníliát, porcukrot és a mascarponét szintén botmixerrel simára dolgozzuk. Jól kenhető, nem darabos masszát kell kanunk. Ne tegyük be a hűtőbe, hogy lágy maradjon!
  • A citromos töltelékhez a mascarponét habverővel habosra felverjük és kanlálal belekeverjük a citromkrémet – maradhat márványos.
  • A palacsintákat a szokásos módon mindkét oldalukon kisütjük és egy kapcsos tortaformába elkezdjük lerakni: egy palacsintát megkenünk egy adag túrókrémmel 3-4 mm vastagon, majd jöhet rá a következő palacsinta, egy adag citromos töltelék, majd megint palacsinta, addig , amíg el nem fogy.
  • Ezután a palacsintatortát fóliázzuk le és tegyük 4 órára vagy egész éjszakára a hűtőbe. Fogyasztás előtt szórjuk meg porcukorral.

Tipp

  • A citromkrémet érdemes házilag készíteni, a receptet itt találjátok hozzá.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*