Gyors, Reggeli, Tudatos

Zöld saksuka

0 hozzászólás

A saksukát minden formájában nagyon szeretem, mert egy izgalams, tartalmas reggeli, amit valójban bármilyen napszakban lehet fogyasztani. Ez egy tavasz változat, a paradicsom helyett friss, tavaszi zöldségekkel és illatos fűszerekkel.

Zöld saksuka

Difficulty: Könnyű
Adag

4

adag
Előkészíési idő

15

minutes
Főzési idő

15

minutes
Teljes idő

30

minutes

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olíva olaj

  • 2 szál póréhagyma

  • 1 zöld kaliforniai paprika

  • 1 csapott teáskanál só

  • 1 teáskanál őrölt római kömény

  • ¼ teáskanál chili pehely

  • 25 dkg zöld spárga

  • 15 dkg zöldborsó

  • 5 dkg bébispenót

  • 1 kis csokor medvehagyma

  • 4-6 tojás

  • A tálaláshoz:

  • 2-4 evőkanál grög joghurt

  • 4-6 pita

  • Pirított pisztácia vagy más olajos mag

Elkészítés

  • Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és rádobjuk a felkarikázott póréhagymát, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát. Hozzáadjuk a sót, római köményt, chilit, elkeverjük és addig pirítjuk, amíg egy kicsit összeesik a hagyma és a paprika.
  • A spárga fejeit levágjuk, a szárának fás végeit kidobjuk, a szárakat feldaraboljuk és a serpenyőbe tesszük a zöldborsóval együtt. Összekeverjük, végül hozzáadjuk a spenótot és a medvehagymát is.
  • Közepesen erős lángon pirítjuk, majd kis fészkeket alakítunk ki és óvatosan beleütjük a tojásokat. Enyhén sózzuk a tojásokat, majd addig pirítjuk, amíg a tojások fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad.
  • Azonnal tálaljuk. Görög joghurtot kanalazunk a tetejére és megszórjuk pirított, durvára vágott pisztációval. Pirított, ropogós pitát adunk mellé.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*