A saksukát minden formájában nagyon szeretem, mert egy izgalmas, tartalmas reggeli, amit valójában bármilyen napszakban lehet fogyasztani. Ez egy tavaszi változat, a paradicsom helyett friss zöldségekkel és illatos fűszerekkel.
Zöld saksuka
Difficulty: KönnyűAdag
4
adagElőkészítés
15
percFőzés
15
percTeljes elkészítési idő
30
percHozzávalók
2 evőkanál olívaolaj
2 szál póréhagyma
1 zöld kaliforniai paprika
1 csapott teáskanál só
1 teáskanál őrölt római kömény
¼ teáskanál chilipehely
25 dkg zöld spárga
15 dkg zöldborsó
5 dkg bébispenót
1 kis csokor medvehagyma
4-6 tojás
- A tálaláshoz:
2-4 evőkanál görög joghurt
4-6 pita
pirított pisztácia vagy más olajos mag
Elkészítés
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és rádobjuk a felkarikázott póréhagymát, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát. Hozzáadjuk a sót, római köményt, chilit, elkeverjük és addig pirítjuk, amíg egy kicsit összeesik a hagyma és a paprika.
- A spárga fejeit levágjuk, a szárának fás végeit kidobjuk, a szárakat feldaraboljuk és a serpenyőbe tesszük a zöldborsóval együtt. Összekeverjük, végül hozzáadjuk a spenótot és a medvehagymát is.
- Közepesen erős lángon pirítjuk, majd kis fészkeket alakítunk ki és óvatosan beleütjük a tojásokat. Enyhén sózzuk a tojásokat, majd addig pirítjuk, amíg a tojások fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad.
- Azonnal tálaljuk. Görög joghurtot kanalazunk a tetejére és megszórjuk pirított, durvára vágott pisztációval. Pirított, ropogós pitát adunk mellé.
Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora