Főétel, Gyors, Hal, Saláta, Tudatos

Langyos sült zöldség saláta fűszeres lazaccal

0 hozzászólás

Idén ez az első tavaszi salátám, ami abban mutatkozik meg, hogy medvehagyma pestóval készítettem. A többi zöldség még a tél öröksége, hiszen a tavasz legelején járunk még. Télen nyugodtan el lehet készíteni majd hagyományos pestóval is. A tavaszi formába hozó diétám egyik kedvenc receptje ez, van benne minden, ami finom és tápláló, mégis könnyen beilleszthető egy szigorúbb étrendbe.

Langyos sült zöldség saláta fűszeres lazaccal

Adag

2

adag
Előkészítési idő

10

minutes
Sütési idő

30

minutes
Teljes idő

40

minutes

Hozzávalók

  • A fűszerkeverékhez:
  • 1/4 teáskanál chili

  • 2 teáskanál őrölt római kömény

  • 1 teáskanál őrölt paprika

  • ½ teáskanál őrölt füstölt paprka

  • 1 teáskanál só

  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum

  • ½ teáskanál szárított oregánó

  • ½ teáskanál őrölt bors

  • A salátához:
  • 20 dkg lazac filé

  • 50 g bulgur (szárazon mérve)

  • 25 dkg édesbugronya

  • 25 dkg brokkoli

  • 10 dkg shitake gomba

  • 10 dkg bébispenót

  • 2 evőkanál (medvehagyma) pesto

  • 2-3 evőkanál olíva olaj

  • Céklacsíra a tálaláshoz

Elkészítés

  • fűszereket összekeverjük. A bulgurt lobogó sós vízben puhára főzzük.
  • Az édesburgányát meghámozzuk és 2×2 centis kockákra vágjuk. A brokkolit megmossuk és rózsáíra szedjük. Megszórjuk a fűszerkeverék 2/3 részével, meglocsoljuk olíva olajjal, alaposan összeforgatjuk és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük
  • Közben a gombát megtisztítjuk és a lazacot minden oldalán megszórjuk a maradék fűszerrel. Ezeket is kevés olajjal meglocsoljuk.
  • Kivesszük a tepsit a sütőből, a gombát összeforgatjuk a brokkolival és az édesburgonyával, a lazacot a zöldségek mellé tesszük. Újabb 15 percig sütjük, amíg a zöldségek megpirulnak, a lazac pedig opálosra sül (kívül ropogós, de belül még kicsit rózsaszín).
  • A spenótot egy nagy keverőtálba tesszük, összeforgatjuk a bulgurral, majd rászedjük a forró zöldségeket, hozzáadjuk a pestót és összeforgatjuk. A lazacot falatnyi darabokra szedjük és a salátához adjuk. Tálaláskor céklacsírát és néhány teáskanál pestót adunk hozzá.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*