Langyos sültzöldség-saláta fűszeres lazaccal

Idén ez az első tavaszi salátám, ami abban mutatkozik meg, hogy medvehagymapesztóval készítettem. A többi zöldség a tél öröksége, hiszen még csak a tavasz legelején járunk. Télen nyugodtan el lehet készíteni majd hagyományos pesztóval is. A tavaszi formába hozó diétám egyik kedvenc receptje ez, van benne minden, ami finom és tápláló, mégis könnyen beilleszthető egy szigorúbb étrendbe.

Langyos sültzöldség-saláta fűszeres lazaccal

Langyos sültzöldség-saláta fűszeres lazaccal

Adag

2

adag
Előkészítés

10

perc
Sütés

30

perc
Teljes elkészítési idő

40

perc

Hozzávalók

  • A fűszerkeverékhez:
  • 1/4 teáskanál chili

  • 2 teáskanál őrölt római kömény

  • 1 teáskanál őrölt paprika

  • ½ teáskanál őrölt füstölt paprika

  • 1 teáskanál só

  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum

  • ½ teáskanál szárított oregánó

  • ½ teáskanál őrölt bors

  • A salátához:
  • 20 dkg lazacfilé

  • 50 g bulgur (szárazon mérve)

  • 25 dkg édesburgonya

  • 25 dkg brokkoli

  • 10 dkg shiitake gomba

  • 10 dkg bébispenót

  • 2 evőkanál medvehagymapesztó

  • 2-3 evőkanál olívaolaj

  • céklacsíra a tálaláshoz

Elkészítés

  • A fűszerkeverékhez a fűszereket összekeverjük. A bulgurt lobogó sós vízben puhára főzzük.
  • Az édesburgonyát meghámozzuk és 2×2 centis kockákra vágjuk. A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük. Megszórjuk a fűszerkeverék 2/3 részével, meglocsoljuk olívaolajjal, alaposan összeforgatjuk és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük.
  • Közben a gombát megtisztítjuk, és a lazacot minden oldalán megszórjuk a maradék fűszerrel. Ezeket is meglocsoljuk kevés olajjal.
  • Kivesszük a tepsit a sütőből, a gombát összeforgatjuk a brokkolival és az édesburgonyával, a lazacot a zöldségek mellé tesszük. Újabb 15 percig sütjük, amíg a zöldségek megpirulnak, a lazac pedig opálosra sül (kívül ropogós, de belül még kicsit rózsaszín).
  • A spenótot egy nagy keverőtálba tesszük, összeforgatjuk a bulgurral, majd rászedjük a forró zöldségeket, hozzáadjuk a pesztót és összeforgatjuk. A lazacot falatnyi darabokra szedjük és a salátához adjuk. Tálaláskor céklacsírát és néhány teáskanál pesztót adunk hozzá.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Ebédötletek

Kakukkfüves gombaleves

Kakukkfüves gombaleves

Klasszikus gombaleves, ahogy azt kell – sokféle, jó alaposan lepirított gombával és kakukkfűvel.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes