Gyerekbarát, Hedonista, Vendégváró falat

Medvehagymás juhtúrós pogácsa

0 hozzászólás

A juhtúrós pogácsa magában is szenzációs, és ezt a receptet érdemes akár medvehagyma nélkül is kipróbálni, mert igazán jól működik. Tavasszal mindenki, aki szereti a pogácsát (tehát mindenki) biztosan süt egy adag medvahegymásat is. Szerintem a juhtúró és a medvehagyma nagyon jó páros alkotnak, mindkettőnek karakteres íze van, mégis kiegészítik egymást.

Medvehagymás juhtúrós pogácsa

Adag

30

db
Előkészítési idő

20

minutes
Sütési idő

25

minutes
Pihentetési idő

30

minutes
Total time

1

hour 

15

minutes

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt

  • 30 dkg vaj

  • 45 dkg juhtúró

  • 25 g friss élesztő

  • 1 + 1 tojás

  • 2 teáskanál só

  • 1 csokor medvehagyma

  • 50 g frissen reszelt juhsajt a tetejére (pl. pecorino)

Elkészítés

  • A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és elmorzsoljuk benne.
  • Beletesszük a juhúrót, hozzáadunk egy tojást (a másikkal majd kenni fogjuk), rámorzsoljuk az élesztőt, megsózzuk, belekeverjük a finomra vágott medvehagymát és alaposan összegyúrjuk.
  • Fóliába csomagolva, hűtőben 30 percet pihentetjük, de akár egész éjszakára is bent hagyhatjuk.
  • Lisztezett gyúródeszkán 2 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd az egyik oldalát megkenjük egy kissé felvert tojással, majd félbehajtjuk a tésztát.
  • ́Újra megkenjük az egyik foldalát, és újra félbehajtjuk.
  • Ismét kinyújtjuk, utoljára lekenjük tojással, megszórjuk reszelt juhsajttal és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire teszszük és 20 percig hagyjuk pihenni.
  • 190 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

  • A juhtúrót elfelezhetjük és tehetünk a tésztába sima tehéntúrót is, ha túl erősnek érezzük az ízét.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*