Medvehagymás labneh, azaz joghurtsajt

A joghurtsajt nem más, mint hosszú idő alatt lecsepegtetett, sűrű joghurt. Érdemes görög joghurtból készíteni, mert az már eleve krémes. A Közel-Keletről labneh néven ismert krémet ezután önmagában vagy ízesítve is fogyaszthatjuk, biztosan nagy kedvenc lesz. Most medvehagymapesztóval ízesítettem.

Medvehagymás labneh, azaz joghurtsajt

Medvehagymás labneh, azaz joghurtsajt

Adag

6

adag
Előkészítés

10

perc
Pihentetés

24

óra 
Teljes elkészítési idő (pihentetés nélkül)

10

perc

Hozzávalók

  • A joghurtsajthoz:
  • 50 dkg sűrű házi vagy görög joghurt

  • 1 evőkanál kandírozott citromhéj

  • 1 bio citrom frissen reszelt héja

  • 1 teáskanál só

  • 2 evőkanál medvehagymapesztó

  • A tálaláshoz:
  • 4 db pita

  • 2 marék céklacsíra

  • 2 evőkanál pirított tökmag

Elkészítés

  • Egy szűrőt kibélelünk gézlappal vagy tiszta konyharuhával, majd a szűrőt egy nagyobb tálra tesszük, amelybe lecsepeghet a savó.
  • A szűrőbe öntjük a joghurtot és elkeverjük benne a sót, a kandírozott citromhéjat és a frissen reszelt citromhéjat.
  • Lefedjük és legalább egy éjszakára (de még jobb, ha 24 órára) a hűtőbe tesszük, hogy lecsepegjen, és sűrű sajtkrémet kapjunk.
  • Tálaláskor a pitákat kissé megpirítjuk, a joghurtsajtot medvehagymapesztóval ízesítjük és céklacsírával, pirított tökmaggal díszítjük.

Elkészítetted? Mondd el, hogy sikerült, és jelölj be Instán: @havasdora.hu #havasdora

Láttad már az új könyvemet?

80 recept és sok-sok tipp tudatos hedonistáknak

Ebédötletek

Gránátalmás sült kacsa

Gránátalmás sült kacsa

Gránátalmás, ízletes mázzal sült kacsamell és kacsacomb, ami bármilyen ünnepi asztal méltó főszereplője lehet.

Paradicsomos babeagu polentával

Paradicsomos babragu polentával

Húsmentes, de laktató és kellemes téli fogás ez a babragu polentával – vendégeknek is jó választás, nagyobb mennyiségben is egyszerű elkészíteni.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolódó receptek

Oszd meg a receptet:

Receptkereső

Gyors
Előétel
Főétel
Vegetáriánus
Gyerekbarát
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Tízórai/uzsonna
Étel típus
Szezon
Filter by Édesség
Mentes