Előétel, Gyerekbarát, Hedonista, Hétköznapra, Vendégváró falat

Joghurtsajt medvehagyma pestóval

0 hozzászólás

A joghurtsajt nem más, mint hosszú idő alatt lecsepegtetett sűrű joghurt. Érdemes görög joghurtból készíteni, mert az már eleve krémes. A Közel-keletről labneh névem ismert krémet ezután önmagában vagy ízesítve is fogyaszthatjuk, biztosan nagy kedvenc lesz. Most medvehagyma pestóval ízesítettem.

Joghurtsajt medvehagyma pestóval

Adag

6

adag
Előkészítési idő

10

minutes
Pihentetési idő

24

minutes

Hozzávalók

  • A joghurtsajthoz:

  • 50 dkg sűrű házi vagy görög joghurt

  • 1 evőkanál kandírozott citromhéj

  • 1 bio citrom frissen reszelt héja

  • 1 teáskanál só

  • 2 evőkanál medvehagyma pesto

  • A tálaláshoz:
  • 4 db pita

  • 2 marék céklacsíra

  • 2 evőkanál pirított tökmag

Elkészítés

  • Egy szűrőt kibélelünk gézlappal vagy tiszta konyharuhával, majd a szűrőt egy nagyobb tálra tesszük, amelybe lecsepeghet a savó.
  • A szűrőbe öntjük a joghurtot és elkeverjük benne a sót, a kandírozott citromhéjat és a frissen reszelt citromhéjat.
  • Lefedjük és legalább egy éjszakára (de még jobb, ha 24 órára) a hűtőbe tesszük, hogy lecsepegjen, és sűrű sajtkrémet kapjunk.
  • Tálaláskor a pitákat kissé meggirítjuk, a joghurtsajtot medvehagyma pestóval ízesítjük és céklacsírával, pirított tökmaggal díszítjük.

Mondd el mit gondolsz!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*